Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Několik vypátraných osob během víkendu

MOSTECKO - Policisté vypátrali šest hledaných lidí; Spánek v cizím bytě. 

Několik vypátraných osob během víkendu
Ve čtvrtek ve večerních hodinách v rámci hlídkové činnosti kontrolovali litvínovští policisté v ulici Valdštejnská 39letého muže. Zjistili, že začátkem května na něj mostecký okresní soud vydal příkaz k zatčení. Noc strávil v policejní cele. Následující den soud poslal Litvínovana do vazby, kam ho v obědovém čase muži zákona převezli.

Pátek třináctého nezačal dobře pro 38letého Mostečana. Toho policisté kontrolovali dvě hodiny po půlnoci v centru města Mostu. Ověřením totožnosti vyšlo najevo, že tento muž je v celostátním pátrání, neboť z jistých důvodů na něj v dubnu státní zastupitelství vydalo předběžný souhlas se zadržením. Na místě byl omezen na osobní svobodě a za doprovodu uniforem umístěn do cely.

V ranních hodinách téhož dne policisté mostecké hlídkové služby vypátrali 38letou ženu. Ta se řádně nedostavila k výslechu v daném termínu a po jejím pobytu pátrali kolegové z Litoměřic. Mostečanka si na služebně převzala potřebné písemnosti a mohla odejít.

Smolný den se nevyhnul ani 36letému muži z Mostu. Toho policisté hlídkové služby zadrželi v odpoledních hodinách. Důvodem byla ignorace rozhodnutí státního aparátu a Okresní soud v Chomutově na něj vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Po krátké době ho policisté předali do rukou příslušníků vězeňské služby.

Poslední den minulého týdne v odpoledních hodinách zajistili muži zákona dvě mladistvé osoby v mostecké části Pod Lajsníkem. Ty se ocitly v celostátním pátrání, protože se několik dní nevrátily z povolené vycházky, ačkoliv mají nařízenou ústavní výchovu. Po pár hodinách byly obě svěřenkyně předány pověřeným pracovnicím a vrátily se tam, odkud odešly.

Spánek v cizím bytě
Hamerští policisté sdělili podezření 19letému muži ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Ten měl poslední pracovní den minulého týdne v ranních hodinách násilím poškodit dveře jednoho z litvínovských bytů. Podle policistů způsobil škodu 1 tisíc korun. Přestože nebyl pozván, bez svolení majitele do bytové jednotky vstoupil. V obývacím pokoji si měl lehnout do postele. Prý se chtěl jenom vyspat. Jeho odpočinek ukončili přivolaní policisté, kteří podezřelého zadrželi a doprovodili do cely. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. V případě uznání viny hrozí Litvínovanovi až tříletý trest odnětí svobody.

prap. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence
16. května 2022

vytisknout  e-mailem