Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Několik řidičů porušilo zákon

Na Klatovsku jim to u policistů neprošlo 

Jedním z takových má být 20ti letý řidič vozu MITSUBISHI. Jeho protiprávní jednání bylo odhaleno v pátek 26. září  při  objasňování přestupku, který se týkal založení černé skládky.  Šetřením vyšlo najevo, že  zmiňovaný motorista užívá toto vozidlo k jízdě, ačkoli nevlastní příslušné řidičské oprávnění.  Jak bylo zjištěno, řidič   s vozem  jezdil v okolí obcí  Dlouhá Ves a Annín. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. 

Z tohoto trestného činu je podezřelý i o deset let starší řidič vozu  zn. NISSAN Almera. Ten se měl navíc dopusit i  trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.   Policisté klatovského obvodního oddělení zjistili 28. září  hodinu po půlnoci při silniční kontrole, že tento  řidič před jízdou požil  alkoholické nápoje a za volant usedl ve stavu vylučujícím  způsobilost.  Na displeji detekčního stroje na zjištění přítomnosti alkoholu u řidiče se ukázala hodnota  přesahující 1,6 promile. Kontrolou jeho záznamů pak bylo zjištěno, že  se jedná o "neřidiče", jelikož  muž nevlastní žádné  z příslušných řidičských oprávnění.

To nemá vlastnit ani  motorista, který vyjel  s vozem  zn. ŠKODA Favorit do silničního provozu v Den  české státnosti. V odpoledních hodinách byl  kontrolován policejní hlídkou v obci Drslavice. Policisté mimo faktu, že není držitelem  náležitého oprávnění zjistili, že  řidič má správním orgánem vysloven trest, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Nyní je proto  podezřelý kromě trestného činu  řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění  i z maření výkonu úředního rozhodnutí. Zodpovídat se však bude muset i  přestupku na úseku dopravy, jelikož  provedenou dechovou zkouškou  bylo u řidiče prokázáno  požití alkoholických nápojů před jízdou. Naměřená hodnota  nepřesáhla hranici 1 promile, proto  bude toto jednání řešeno dle přestupkového zákona.

 

vytisknout  e-mailem