Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Několik případů pytláctví

SEVERNÍ PLZEŇSKO – Kriminalisté z územního odboru Plzeň - venkov se od konce minulého roku 2021 zabývají několika případy pytláctví a žádají veřejnost o pomoc při pátrání po možném pachateli. 

Kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov se zabývají několika případy pytláctví, ke kterým došlo ke konci listopadu a začátkem prosince minulého roku na severním Plzeňsku, a u obce Chříč, Dražeň a Plasy. Zatím neznámý pachatel na několika místech neoprávněně ulovil vysokou zvěř, které oddělil hlavu od těla. Hlavu zvířete s parožím si odnesl pravděpodobně jako trofej a tělo zvířete ponechal na místě.  Policisté pracují i s verzí, že pachatel střílel zvěř v blízkosti zaparkovaného vozidla nebo přímo z něj.  K pytláctví si zvolil pachatel vždy noční hodiny a lokality, kde je minimální silniční provoz.

Kriminalisté by uvítali jakoukoli informaci, která by jim mohla pomoci s objasněním případu. Pokud jste si všimli, zejména pak v nočních hodinách, u obce Plasy, Chříč, Dražeň či na jiných málo frekventovaných místech pravděpodobně terénního automobilu a podezřelého jednání, kontaktujte, prosím, policii. Je možné, že řidič ve vozidle lokalitami delší dobu projížděl, než našel vhodné místo, kde se zvěř vyskytovala.

Žádáme vás tedy o to, abyste jakékoliv informace k uvedenému případu sdělili osobně na oddělení hospodářské kriminality územního odboru Plzeň – venkov, Anglické nábřeží 7, Plzeň, nebo na e-mail: epodatelna.policie@pcr.cz. Kontaktovat nás můžete i na jakékoliv policejní služebně či na tísňové lince 158.

por. Ing. Eva Červenková
12. ledna 2022

Odkazy do noveho okna

Případ pytláctví

Případ pytláctví 

Detailní náhled

Případ pytláctví

Případ pytláctví 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem