Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Několik případů krádeže

KARLOVARSKÝ KRAJ – Odcizili oblečení či pohonné hmoty. 

Vnikl do drogerie a odcizil vše, co unesl
Poslední červencový den měl v nočních hodinách šestadvacetiletý muž vniknout do drogerie v Chebu. Prodejnu měl prohledat a nakonec z ní odcizit deodoranty, oční stíny, různé krémy či holící pánské i dámské strojky. Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 10 tisíc korun.
Policisté z obvodního oddělení Cheb – město muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že podezřelý se krádeže dopustil opakovaně, tak policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Tankoval, ale neplatil
Čtyřiatřicetiletý muž měl ve druhé polovině června letošního roku natankovat na čerpací stanici v Chebu pohonné hmoty a následně z místa bez zaplacení odjet. Totéž zopakoval na stejné čerpací stanici o týden později. Opět natankoval a nezaplatil. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 1 500 korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil v posledních třech letech opakovaně.
 
Kradli oblečení
První srpnový den měl přijít v odpoledních hodinách devětatřicetiletý muž společně s dvaačtyřicetiletou ženou do prodejny v jednom menším městě na Chebsku. Po prodejně se měli nejdříve procházet, vybírat si vystavené oblečení a nakonec několik kusů odnést do zkušební kabinky. V té si měli oblečení uschovat pod své oblečení a poté bez zaplacení prodejnu opustit. O pět dní později se měli do prodejny vrátit. Tentokrát si měli do zkušební kabinky odnést dvě bundy. Ty měli uschovat do přinesené tašky. Následně se měli snažit prodejnu opět opustit bez zaplacení, ale tentokrát je zastavil jeden ze zaměstnanců prodejny, který poté přivolal policejní hlídku. Svým jednáním způsobili škodu téměř 6 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání této dvojice, kterou obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
26. 8. 2020

vytisknout  e-mailem