Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Několik policejních výjezdů do ulice Žitomírská v Praze

Nejen Speciální pořádková jednotka, ale i pražská zásahová jednotka a kriminalisté. 

První výjezd do ulice Žitomírská v pražských Vršovicích se odehrál krátce po poledni. Kriminalisté s pražskou zásahovou jednotkou zatkli sedmadvacetiletého muže, který v roce 2012 páchal na území hlavního města Prahy rozsáhlou majetkovou trestnou činnost a soud na něho vydal příkaz k zatčení 2. ledna letošního roku. Kriminalisté muže následně převezli do vazební věznice na Ruzyni k rukám dožadující soudkyně. Tento muž tak pobyl na svobodě pouze dva dny, ve středu 2. ledna totiž opustil vězení na základě amnestie.
 
Druhý případ řešili pražští policisté asi hodinu a půl poté a jen o pár metrů dál. Dvojice podnapilých mužů se totiž fyzicky napadala v jednom z tamních bytů. Na místo proto přijela policejní hlídka a zajistila osmačtyřicetiletého muže s více jak 2,7 promile alkoholu v dechu pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Po provedených úkonech policisté útočníka propustili na svobodu a o případu bude následně rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Krátce před devátou hodinou večerní pak do stejného bytu vyjížděla nejen policejní hlídka, ale i policisté ze Speciální pořádkové jednotky, jelikož stejný muž se vrátil zpět a vyhrožoval s nožem v ruce újmou na zdraví a fyzickou likvidací. Policistům se podařilo muže zadržet v kuchyni a následně ho předat do rukou místně příslušných policistů na vršovické služebně. Policisté celý případ konzultovali se státním zástupcem, který rozhodl o tom, že v celé věci bude přibrán znalec z oboru zdravotnictví a odvětví psychiatrie, a podezřelý bude stíhaný vazebně. Zadržený útočník nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování se zbraní a hrozí mu až tři léta ve vězení. Pro podezřelého to ovšem nebude neznámé prostředí, den předtím už totiž brány věznice opustil jako amnestovaný.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 5. 1. 2013

vytisknout  e-mailem