Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Několik opilých řidičů první den v roce

OLOMOUC - Policisté po silvestru narazili na opilé řidiče. 

Hned tři řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu po silvestrovské noci v Olomouci.

Prvního hříšníka kontrolovali policisté v 01.40 hod. v Olomouci na ulici Kosmonautů. Policisté zastavili vozidlo Škoda Felicia, které řídil dvaadvacetiletý cizinec. Muž předložil občanský a řidičský průkaz. Policisté jej vyzvali k podrobení se k orientační dechové zkoušce na alkohol. Přístroj muži naměřil hodnoty 1,74 ‰ a 1,87 ‰ alkoholu v dechu. Cizinec čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

V 05.30 hod. způsobil pětadvacetiletý řidič z Nového Jičína dopravní nehodu v Olomouci na křižovatce ulic Velkomoravská a Schweitzerova. Muž řídil vozidlo Škoda Fabia a při odbočování doprava na ulici Schweitzerova nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a svým schopnostem, přejel přes dělící ostrůvek, kde narazil do dopravní značky, přejel do protisměru a zastavil se až na travnatém pásu. Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivními hodnotami. Muž nadýchal 1,71 ‰ a 1,64 ‰ alkoholu v dechu. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz. Viník způsobil škodu předběžně za 33 000 korun. Nyní se bude zodpovídat z podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. (foto v příloze)

V 09.45 hod. zastavili policisté vozidlo Peugeot v Olomouci na ulici Brněnská. Osmapadesátiletý řidič z Olomouce se při kontrole podrobil orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které byly pozitivní. Nejprve nadýchal 1,93 ‰ a 1,86 ‰ alkoholu v dechu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Muž čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Libor Hejtman
2. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

DN Velkomoravská (1)

DN Velkomoravská (1) 

Detailní náhled

DN Velkomoravská (2)

DN Velkomoravská (2) 

Detailní náhled

DN Velkomoravská (3)

DN Velkomoravská (3) 

Detailní náhled

DN Velkomoravská (4)

DN Velkomoravská (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem