Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Několik nehod před víkendem

Policisté měli napilno  

Policisté skupiny dopravních nehod vyjížděli dne 17. prosince 2009 k havárii osobního vozidla Škoda Felicia, ke které došlo kolem 14:30 hodin v obci Horní Kozolupy. Touto obcí jela 33letá řidička vozidla Škoda Felicia ve směru na obec Slavice a při projíždění mírné levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla stavu a povaze komunikace a na vozovce, která byla pokryta ujetým sněhem, uvedla vozidlo do smyku. Ve smyku vyjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila přední částí vozidla do sloupu telefonního vedení. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Požití alkoholu u řidičky vyloučili policisté provedenou dechovou zkouškou. Vzniklou škodu na vozidle odhadli na 50 000 korun a na sloupu telefonního vedení na 10 000 korun. Policisté za tento přestupek uložili řidičce blokovou pokutu.  
 
Nepřizpůsobení rychlosti jízdy vozidla stavu a povaze komunikace bylo příčinou i několika dopravních nehod, ke kterým došlo 18. prosince 2009. Hned dopoledne vyjížděli policisté kolem 10:30 hodin k nehodě, ke které došlo na úseku mezi obcemi Ostrov u Stříbra a Stříbro. Čtyřiasedmdesátiletý řidič nákladního vozidla Renault při jízdě tímto úsekem nezvládl řízení vozidla na vozovce s ujetým sněhem a při projíždění levotočivé zatáčky vyjel do pravého silničního příkopu. Ke zranění naštěstí nedošlo. Policisté u řidiče vyloučili požití alkoholu provedenou dechovou zkouškou a škodu na nákladním vozidle odhadli na 80 000 korun a na silničním příkopu na 1 000 korun. Muži byla za tento přestupek uložena bloková pokuta.
 
Obdobnou nehodu řešili policisté skupiny dopravních nehod v obci Kunratice na Borsku kolem 15:00 hodiny. Uvedenou obcí projížděl 59letý řidič osobního vozidla Volkswagen Passat, který na vozovce s uježděným sněhem nezvládl řízení při projíždění prudké levotočivé zatáčky. Vozidlo uvedl do smyku a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dřevěné informační tabule. I tato dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Požití alkoholu policisté vyloučili dechovou zkouškou a vzniklou škodu na vozidle odhadli na 30 000 korun a na poškozené informační tabuli na 20 000 korun. Policisté za tento přestupek uložili řidiči blokovou pokutu.
 
Policisté skupiny dopravních nehod dne 18. prosince 2009 kolem 13:45 hodin vyjížděli také k dopravní nehodě ve Stříbře. Ulicí Benešova jel dosud nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem od kruhového objezdu směrem ke světelné křižovatce. Neznámý řidič zřejmě přehlédl dvě nezletilé chodkyně, které přecházely po vyznačeném přechodu pro chodce směrem k autobusovému nádraží, a do jedné z nich narazil. Řidič z místa nehody ujel a obě chodkyně odešly domů. Poté si však sražená chodkyně začala stěžovat na bolesti,  a tak byla záchrannou službou  převezena do plzeňské nemocnice, kde byla hospitalizována. Policisté skupiny dopravních nehod se případem zabývají a pátrají po neznámém řidiči.
Zároveň žádají případné svědky této události, aby neprodleně podali zprávu na Policii ČR, Územní odbor vnější služby Tachov - skupina dopravních nehod, tel.: 974 337 266, 974 337 251 nebo na nejbližší policejní služebnu. Informace lze podat také na tísňovou linku 158.
 
 Rychlost jízdy vozidla stavu a povaze komunikace nepřizpůsobil ani 34letý řidič osobního vozidla Seat, který jel 18. prosince 2009 kolem 18:10 hodin po silnici číslo 230, a to od obce Skláře na obec Chodová Planá. Řidič na zledovatělém povrchu komunikace nezvládl řízení a vozidlo uvedl do smyku. Poté vyjel do pravého silničního příkopu, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Při dopravní nehodě naštěstí ke zranění nedošlo. Ke kontrole muž policistům nepředložil doklady potřebné k provozu vozidla a provedenou lustrací bylo zjištěno, že 34letý cizinec není držitelem řidičského oprávnění. Ohledáním vozidla policisté zjistili, že nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích, neboť má více než 2 roky neplatnou technickou kontrolu a emisní měření. Dechová zkouška, kterou policisté u muže provedli, byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 2,32 promile alkoholu. Řidič se poté podrobil lékařskému vyšetření, odběr krve však odmítl. Vzniklou škodu na vozidle policisté odhadli na 20 000 korun a na silničním příkopě na 1 000 korun. Policisté se případem i nadále zabývají.

vytisknout  e-mailem