Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Manželku týral několik let

JESENICKO - Dvaačtyřicetiletý muž skončil ve vazbě. V případě prokázání viny a odsouzení mu v krajním případě hrozí až osm let za mřížemi. 

Jeseničtí kriminalisté obvinili 42letého muže z obce na Jesenicku ze spáchání zločinů týrání osoby žijící ve společném obydlí, ohrožování výchovy dítěte a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Jak kriminalisté zjistili, obviněný měl nejméně mezi roky 2008 a 2020 pod vlivem alkoholu v místě bydliště vulgárně napadat svoji o dva roky starší manželku. V její přítomnosti měl slovně útočit i na její rodiče, se kterými společně žili v jednom domě. Agresor měl matku své manželky napadnout dokonce i fyzicky. Násilné ataky se však nevyhnuly ani jeho manželce. Ta si od něj měla často vysloužit facky či rány pěstí do obličeje a do různých částí těla. V jednom případě mělo dojít i k incidentu, během kterého ji měl kopat do břicha, nohou a oblasti zad.

K eskalaci agresivního chování muže mělo dojít po smrti manželčiných rodičů a po přestěhování se do jiného bytu, které proběhlo v roce 2020. Téměř každodenně měl svoji ženu pod vlivem alkoholu častovat nevybíravými výrazy, navíc za přítomnosti jejich společných dětí. Ani fyzické násilí nebralo konce. Manželku měl s různou četností a intenzitou napadat a to tak, že ji měl bít po celém těle a škrtit ji.

K posledním dvěma útokům mělo dojít během letošního léta. Žena měla být vystavena jak slovnímu, tak i fyzickému napadání. Kromě zmíněného jednání ji měl pod různými pohrůžkami zakazovat chodit na procházky, stýkat se s přáteli a rodinnými příslušníky.

Z důvodu neúnosnosti celé situace a s obavou o své děti, zdraví a život se žena začátkem listopadu obrátila na policisty. Ti na základě zjištěných skutečností využili svého oprávnění a agresora ze společného obydlí vykázali. Povinnosti plynoucí z institutu vykázání měl však porušit, manželku se měl v místě bydliště opakovaně pokoušet kontaktovat a opět ji měl slovně napadat.

Trestní stíhání obviněného, který byl v minulost již opakovaně soudně trestaný převážně za násilnou a majetkovou trestnou činnost, probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu v krajním případě hrozí až osm let za mřížemi.

por. Bc. Petra Vaňharová
10. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem