Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Několik let pronásleduje bývalou partnerku

PŘÍBRAMSKO - Ze tří trestných činů byl minulý týden obviněn 38letý muž z Příbrami.  

Kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání pro přečin nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování a vydírání. Za tyto skutky stanovuje trestní zákoník až čtyři roky odnětí svobody.

Od roku 2011 do současné doby tento muž vyhrožuje a vydírá svou bývalou, o osm let starší partnerku. Vytrvale a intenzivně ji kontaktuje v jakoukoli denní či noční dobu sms zprávami či voláním. Opakovaně zvoní u jejích vchodových dveří, čeká na ni před domem, chodí za ní do zaměstnání a po skončení pracovní doby ji pronásleduje až k jejímu bydlišti.

Jeho úmyslem je prostřednictvím vulgárních nadávek a vyhrožováním smrtí, donutit ji i nadále zůstal ve společném partnerském vztahu. Tvrdí jí také, že usmrtí i jejího nového přítele, pokud nějakého bude mít a dále celou její rodinu. Intenzita jeho jednání se neustále zvyšuje a žena věc již několikrát oznamovala na policii, přesto muž ve svém chování pokračuje.

Dne 16. května vydalo příbramské státní zastupitelství předběžné opatření, ve kterém se obviněnému zakazuje styk s osobou poškozenou. Ženu nesmí kontaktovat jak osobně, tak ani telefonem, elektronicky, písemně či jiným způsobem.
 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
19. května 2014

vytisknout  e-mailem