Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Někdo se vloupal do pěti chat ve Zlíně na Příluku

ZLÍNSKO: Ukradl rybičky, fazole a víno.  

V zimním období mezi koncem listopadu a začátkem února letošního roku se prozatím neznámý pachatel vloupal do pěti chat ve Zlíně na Příluku. U všech rozbil okna a prohledal některé místnosti. V jedné z chat lapka odcizil tvrdý alkohol, v jiné víno či několik konzerv s rybičkami a fazolemi, nepohrdl ani čalouněným polstrováním k zahradnímu nábytku. Celkově způsobil více než desetitisícovou škodu.

Pětapadesátiletému majiteli jedné z chat v místní části Zlína - Příluk zavolal jeho soused, že má v chatě rozbité okno a že mu zřejmě chatu někdo vykradl. Přijel se tedy po více než třech měsících na svou chatu podívat. Zjistil, že se rozbitým oknem někdo dostal do jeho chaty, prohledal skříňky v kuchyni, ale nic neukradl. Šel se podívat také k vedlejším chalupám a zjistil, že rozbitá okna jsou u dalších čtyřech. Majitelům všech chat s rozbitými okny zavolal. Ti přijeli ke svým stavením a sečetli ztráty, které v nich neznámý zloděj napáchal. Celkově se škoda, která vznikla poškozením rekreačních objektů, vyšplhala na částku vyšší než sedm tisíc korun a škoda, která vznikla odcizením předmětů, činí bezmála tři tisíce korun.

Prozatím neznámého lapku policisté prověřují pro podezření z přečinů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. V případě jeho vypátrání a prokázání viny mu hrozí až tři roky za mřížemi.

 

 

11. února 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem