Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nejtragičtější nehoda v kraji…

Ms kraj 

Okolnosti letošní nejtragičtější nehody v kraji prověřují frýdeckomístečtí policisté.Došlo k ní dne 11. 11. 2018 krátce před 4.00 hodinou na silnici I/11 v katastru Třince (část Nebory). Bilance nehody je tragická, čtyři lidé utrpěli smrtelná poranění, dva další byli zraněni.
Z dosud zjištěných informací vyplývá, že došlo ke střetu nákladní soupravy tahače s návěsem a vozidla zn. Mercedes Sprinter.  Náraz byl značný, dodávka se převrátila po střetu na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak mimo komunikaci byl odhozen kamion. Došlo k výrazné deformaci vozidla, což komplikovalo vyprošťování osob…
Policisté nyní zjišťují příčinu střetu obou vozidel, stejně tak zjišťovali identitu zesnulých osob. Bylo provedeno ohledání místa události i ohledání těl, zajištění stop, topografická i fotografická dokumentace. Tahač řídil 37letý muž. Tento byl při nehodě zraněn a z místa transportován do nemocnice. Policisté k objasnění některých okolností přibrali znalce. V průběhu prověřování zjistili kriminalisté totožnost zesnulých osob, čtyř cizinců ve věku od 19 do 47 let. Těžké poranění utrpěl též 22letý cizinec, z místa nehody byl transportován letecky do nemocnice.
Komunikace byla po nehodě neprůjezdná víc jak deset hodin, provoz byl odkláněn náhradními trasami. K objasnění okolnosti události jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti.


Jde o jednu z nejtragičtějších dopravních nehod v našem regionu za uplynulá léta (pokud nevzpomeneme nehodu kamionu a pendolina ve Studénce). Letos v našem kraji zemřelo v souvislosti s dopravními nehodami 48 osob.

mjr. Mgr. Gabriela Pokorná
vrchní komisař         

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem