Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nejstarší pražská dealerka je už za mřížemi

Víc jak deset let unikala spravedlnosti. Nakonec se jí stala osudnou drobná krádež v marketu. 

Kriminalisté pátrali po této ženě víc jak deset let. Důvodem tohoto jejich snažení bylo, že dotyčná nenastoupila výkon trestu, ke kterému byla odsouzena za distribuci drog.

Celý příběh má několik etap. Ženy byla nejprve spořádanou občankou. Poté ale, v jejích padesáti letech nastoupila zločineckou dráhu. Nejprve se „věnovala“ majetkové trestné činnosti. Jakmile ale zavřeli jejího parťáka, přesedlala na drogy, respektive na jejich distribuci.

Pro tuto trestnou činnost ji následně zadrželi a obvinili kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu. Tehdy jí obvinili, krom jiného, také na základě ne až tolik obvyklého a běžného důkazu a to otisku jejího ucha. Tuto stopu žena zanechala na místě činu, když se věnovala zmiňované majetkové trestné činnosti. Před samotným vloupání se totiž osvědčeným způsobem téměř vždy přesvědčila, zda v bytě skutečně nikdo není tím, že ucho přiložila na vstupní dveře.

Poté, co byla odsouzena k šestiletému trestu odnětí svobody, zahájila třetí etapu a to osoby hledané. Po ženě se totiž doslova slehla zem. Kriminalisté dělali vše, aby ji vypátrali, ale neúspěšně. V jednu chvíli pátrání směrovalo dokonce i za hranice České republiky, konkrétně do Rakouska. Tam dle zjištění detektivů měla hledaná žít spokojeným životem. Nicméně tato informace se nakonec nepotvrdila.

Přibližně po deseti letech chtěl, tehdy pětašedesátiletou ženu, soud prohlásit za mrtvou. To zvrátil další poznatek od důvěryhodné osoby, který vypovídal o tom, že je žena na živu a úspěšně se ukrývá. Proto soud s takto zásadním resumé ještě počkal.

To, že je žena skutečně na živu, se potvrdilo toto úterý. Tehdy ji totiž pracovníci ostrahy jednoho z marketů v Praze 8 zadrželi poté, co se dopustila drobné krádeže a předali ji policistům.

Dnes šestašedesátiletá žena je v tuto chvíli již ve výkonu trestu odnětí svobody. Paradoxní na celé situaci je, že pokud by dealerka nastoupila trest okamžitě po jeho uložení, byla by už přibližně pět let na svobodě a již si mohla žít jako spokojená důchodkyně.

Policisté budou samozřejmě prověřovat, co žena po celých těch dlouhých deset let dělala. Zajímat je především bude to, zda se po tuto dobu nedopouštěla další jiné trestné činnosti.

por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 2. 2017

vytisknout  e-mailem