Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nejprve kradla, poté bodla přítele

ZLÍNSKO: Mladé recidivistce hrozí další trest. 

Policisté ze Zlína sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež třiadvacetileté ženě z Uherskohradišťska, která ve dvou případech začátkem září ukradla z prodejny ve Zlíně potraviny. Pár dní nato navíc zranila svého přítele, kterého pod vlivem alkoholu bodla nožem do ruky. V případě odsouzení hrozí mladé ženě trest odnětí svobody až na tři roky.

Mladá žena, která je uživatelkou drog, má v rejstříku trestů za pouhé tři roky pět záznamů, trestaná byla zejména pro majetkovou trestnou činnost. Začátkem září ukradla v prodejně potravin cukrovinky, olivový olej a potraviny za sedm set korun. Týden nato totožný postup zopakovala ve stejné prodejně, vzala ovšem pouze pomazánku za sedmadvacet korun. Prodavačky ji při východu z prodejny zadržely, žena se s nimi přetahovala, škrábala je a kopala, přesto se jim podařilo zlodějku udržet až do příjezdu policistů. Policisté ženu převezli na služebnu, kde jí sdělili podezření ze spáchání krádeže.

Týden nato šla mladá žena se svým přítelem po městě a popíjeli spolu alkohol. Na zastávce v centru Zlína se začali hádat, devatenáctiletý muž na ni plivl a žena vytáhla z batohu kapesní nůž, kterým ho nečekaně bodla do dlaně. Poté odjela. Muže ošetřili v nemocnici.

Policisté ze Zlína tak ženu navíc prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu s trestní sazbou až tři roky odnětí svobody.

18. září 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem