Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nejlepší z Ostravy

MŘP Ostrava - slavnostní oceňování nejlepších policistů a občanských zaměstnanců Městského ředitelství policie Ostrava 

Ve čtvrtek 27. listopadu 2014 proběhlo v prostorách kinosálu v Klimkovických sanatoriích slavnostní oceňování nejlepších policistů a občanských zaměstnanců Městského ředitelství policie Ostrava za rok 2014.
 
Slavnostního aktu se kromě vedení Městského ředitelství policie Ostrava v čele s ředitelem plk. Mgr. Bc. Reném Dočekalem zúčastnil za Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje náměstek ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Radím Daněk. Nechyběli ani zástupci Magistrátu města Ostravy, okresního soudu a státního zastupitelství, Integrovaného záchranného systému a dalších spolupracujících subjektů.

Úvodní slovo patřilo řediteli ostravské policie plk. Renému Dočekalovi, který přivítal všechny hosty. Ve své řeči následně zhodnotil události letošního roku a poděkoval všem přítomným policistům a občanským zaměstnancům za skvělou práci, kdy dík patří také jejich rodinným příslušníkům. Slova chvály a poděkování zazněla i z úst náměstka ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Radíma Daňka.

Prvními oceněnými byli vrchní komisař územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování a dva vrchní asistenti dopravního inspektorátu, kteří si převzali medaili policejního prezidenta Za zásluhy o bezpečnost. Další trojice policistů převzala Čestnou medaili policejního prezidenta za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků a za prosazování dobrého jména Policie České republiky. Za dlouhodobou spolupráci s Policií České republiky při řešení vnitřního pořádku a bezpečnosti a prevence kriminality byla udělena také Plaketa Policie České republiky. Stejně tak byla udělena medaile ředitele Městského ředitelství policie Ostrava řediteli spolupracujícího subjektu za spolupráci s organizačními články městského ředitelství v oblasti veřejného pořádku, boje s kriminalitou, prevence a vzdělávání.

Poté již bylo oceněno 11 nejlepších policistů vnější služby a 10 nejlepších policistů služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Ostrava. Z rukou plk. Reného Dočekala si ocenění převzaly také tři občanské zaměstnankyně.

V kategorii „Tým roku“ zvítězili policisté pracovní skupiny obvodního oddělení s názvem „TÝM“, kteří svou iniciativou a aktivním přístupem k plnění uložených úkolů významnou měrou přispěli k velkému počtu objasněných případů. Vítězi kategorie „Čin roku“ se po zásluze stali kriminalisté územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování za realizaci akce s názvem „EZER“, kdy se jim podařilo zadokumentovat jeden z nejrozsáhlejších případů výroby a distribuce omamných a psychotropních látek na území města Ostravy. Velký obdiv si zaslouží vítěz kategorie „Veterán roku“, kterým se stal inspektor dopravního inspektorátu, jehož profesní kariéra u policie započala již v roce 1971.

Všichni ocenění byli odměněni potleskem a závěrem se plk. René Dočekal rozloučil se všemi zúčastněnými s přáním klidných vánočních svátků a úspěšného vstupu do nového roku.

 

        por. Bc. Kateřina Kubzová
                                 komisař OTP, 28.11.2014


FOTOGALERIE ZDE
                         
 

vytisknout  e-mailem