Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Nejen seniorům v čase vánočním…“

MS kraj - policisté rozdávali nejen rady, ale také dárky 

Ačkoliv nám epidemie COVID-19 neumožnila standardní preventivní aktivity, nejen na seniory myslíme i v čase vánočním. Sice jsme zatím nemohli realizovat besedy v klubech či zařízeních pro seniory, nicméně bezpečnostní doporučení jsme k seniorům cílili zveřejněním - viz

Současně jsme informace a rady určené seniorům do některých zařízení, napříč Moravskoslezským krajem, doručili tentokrát v podobě drobných dárků. Věříme, že některé osamocené seniory potěší kniha, audiokniha, společenské hry či různé křížovky… Naše poděkování bylo určeno i zaměstnancům, kteří se o seniory v nelehké době epidemie permanentně starají. Jak vypadalo jedno z velmi emotivních vánočních setkání lze zjistit v odkazu. Za seniory jsme v předvánočním období zamířili opakovaně a nejen letos. V roce 2018 jsme se zúčastnili projektu Ježíškova vnoučata, detailně.

Značně emotivní, milé a vstřícné však bylo také přijetí ve Speciální škole Diakonie ČCE Ostrava. Děti jsou druhou nejčetnější cílovou skupinou, za kterou míří moravskoslezští preventisté nejčastěji. Vzhledem k aktuálním epidemiologickým opatřením k dětem speciální školy preventivní materiály (hry, tiskoviny, reflexní prvky aj.) tentokrát doputovaly díky vstřícnosti ředitelky školy v Ostravě-Vítkovicích. A dětské reakce netřeba dlouze popisovat, můžete je zhlédnout na FB této školy - také zde.

Mysleli jsme také na nemocné a navštívili dětskou onkologickou kliniku ve Fakultní nemocnici s poliklinikou v Ostravě Porubě. Dáreček od preventistů převzala vrchní sestra kliniky, která se postarala o osobní předání pacietům, kteří kromě policejních omalovánek, pastelek a pexes, obdrželi také policejní hry "Kterak se obětí nestati", "Na policejní služebně", policejní hra Doubble aj. Věříme, že i zde jsme na dětských tvářích v čase vánočním vykouzlili nejeden úsměv. Předání dárků

Na ty nejmenší jsme však mysleli též zapojením do desátého ročníku projektu Krabice od bot. Snad dárky, které děti rozbalí na Štědrý den, naplní jejich očekávání…Vánoční atmosféru opět nejlépe dokreslí jeden z odkazů tohoto projektu.

Video umístěné na sociálních sítích, můžete shlédnout zde

Zveřejněno také na FB domova pro seniory: odkaz

mjr. Mgr. Gabriela Pokorná
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
9. 12. 2020

                                                                                                                                                                                  

                                                   

vytisknout  e-mailem