Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nejen červnová prevence

V rámci dlouhodobě realizovaného projektu „Prevence pro všechny“ zrealizovali ostravští policisté mnoho besed na různá témata, nejen pro žáky základních škol, ale i studenty středních škol. 

krim technik.jpg Během měsíce června však u samotných besed nezůstalo. Žáci nejen ze základních škol opětovně navštívili sportovní policejní areál, kde jim psovodi předvedli ukázky práce se psy. Dětem předvedli základní poslušnost psů zejména chůzi u nohy, základní povely apod., vyhledání drog i zadržení pachatele. Dopravní policista děti obeznámil s prací „dopraváků“. Jejich pozornosti neunikla ani motorka. Závěr dopoledne patřil besedě zaměřené na bezpečné chování v silničním provozu. Dětem se celé dopoledne líbilo a ukázku policejních psovodů odměnily potleskem. 


Mezi studenty zavítali i kriminalističtí technici. Studenty gymnázia seznámili se svou prací, ale také došlo na praktické ukázky např. vyhledání a zajištění otisku prstu.   

David a Rasty.JPGZávěr června již tradičně patřil i zakončení oblíbeného kurzu KUZMA – kurzu zodpovědného majitele městského psa.  Mladí psovodi, závěrečným přezkoušením, ukončili svou dvouměsíční snahu o lepší poslušnost svého čtyřnohého kamaráda. Všichni absolventi svou píli a důsledností dosáhli svého. Největší pokrok se podařil Davidovi a půlročnímu Rastimu. David se naučil správnou povelovou techniku a Rasty při chůzi u nohy jej bez problému následuje. Základní cviky jako sedni, lehni a vstaň, jsou na velmi dobré úrovni. Rastyho není problém i přivolat. Při překonávání překážek patří k nejlepším. Samozřejmě oba nesmí usnout na vavřínech a musejí ve svém zdokonalování pokračovat.


Zlom také nastal u Markéty a jejího sedmiletého křížence Bolta. Ten ji na začátku kurzu moc neposlouchal a jako Markéta a Bolt.JPGsvou psovodku ji „nebral“. Díky radám policejního psovoda se Markéta velmi dobře naučila a pochopila povelovou techniku a ve spojení s pamlsky ji Bolt začal vnímat a zejména poslouchat. I maminka Markéty toto potvrdila a je ráda, že Markéta navštěvovala kurz a výsledek snažení této dvojice se potvrdil. 
Další kurz budeme pořádat v období od 6. září 2017 do 8. listopadu 2017 a to každou středu v policejním areálu Ostrava Hulváky. V tomto kurzu jsou zatím stále volná místa. V případě zájmu vyplňte přihlášku (dostupná na webových stránkách www.policie.cz/t - sekce akce a projekty) a zašlete ji na adresu: Krajské ředitelství policie Moravskoslezkého kraje, ul. 30. dubna 24, Ostrava nejpozději do 28. srpna. 2017.

Fotogalerie zde

vytisknout  e-mailem