Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nejeli jste právě vy okolo?

LIBEREC – Žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po řidiči, který ujel od dopravní nehody se zraněním. 

V neděli 20. října krátce před půl jedenáctou došlo na silnici I/13 k dopravní nehodě. Ve směru jízdy od Bílého Kostela nad Nisou na Rynoltice se v úseku 180. kilometru začal otáčet neznámý řidič motorového vozidla. V průběhu otáčení na pozemní komunikaci však omezil řidičku osobního automobilu Škoda Fabia, jedoucí ve stejném směru jízdy. Řidička na nastalou situaci reagovala bržděním, avšak její vůz dostal smyk a vyjel mimo vozovku. Škodovka vlivem setrvačnosti narazila do travnatého svahu, který vůz vymrštil zpět na vozovku. Vozidlo se poté převrátilo na střechu a zůstalo v pravém jízdním pruhu ve směru své původní jízdy. Neznámý otáčející se řidič s dosud neustanoveným vozidlem však z místa dopravní nehody odjel, aniž by učinil opatření, která mu ukládá zákon. Řidička Škody Fabia byla z místa dopravní nehody převezena do Krajské nemocnice v Liberci.

Žádáme ostatní účastníky provozu, kteří projížděli ve zmiňovanou dobu tímto úsekem komunikace, aby se policistům ozvali v případě, pokud spatřili nejen příčiny a okolnosti vzniku dopravní nehody, ale také dosud neznámé otáčející se vozidlo, jehož řidič z místa odjel. Zároveň žádáme samotného řidiče otáčejícího vozu, aby se přihlásil prostřednictvím linky 158 nebo přímo na služebně Dopravního inspektorátu v Liberci. Dopravní policisté by uvítali také záznamy palubních kamer z projíždějících vozidel, které mohly dopravní nehodu a její příčiny zaznamenat. 
Veškeré informace o události mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění příčin a okolností vzniku nehodového děje.

24. října 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem