Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nejdříve vypáčil automat na nápoje, poté páčil dveře do domu - AKTUALIZACE

Policisté pátrají po podezřelém muži, pomůžete nám ho najít? 

Pražští policisté z místního oddělení Vokovice od poloviny prosince prošetřují dva případy, které se staly v ulicích Vokovická a Lužná, a to v brzkých ranních hodinách. V prvním případě se jednalo o poškození automatu na nápoje v administrativní budově,  který osoba vypáčila a  následně z něj odcizila finanční hotovost. Jednáním osoby vznikla škoda za více než jedenáct tisíc korun. V druhém případě se pokusila vypáčit vchodové dveře do panelového domu, čímž byla způsobena škoda za více než dva tisíce korun.

Po vyhodnocení kamerových záznamů a veškerých okolností, je velmi pravděpodobné, že se obou skutků dopustil tentýž muž. Protože se nepodařilo všemi dostupnými prostředky zjistit jeho totožnost, žádáme veřejnost o pomoc při pátrání.

Pokud muže na přiloženém záběru či fotografiích poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte linku 158.

Policie prověřuje tyto skutky pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a krádež. Pokud se policistům podaří muže ztotožnit, v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

nprap. Lucie Drábková - 28. ledna 2020

AKTUALIZACE: Na základě medializace celého případu získali policisté informace vedoucí k totožnosti osoby z videozáznamu. Na základě získaných poznatků postoupili policisté spisový materiál na odbor obecné kriminality Kladno, a to z důvodu realizace trestné činnosti osoby. 

Děkujeme všem, kteří věnovali této pátrací relaci pozornost.

nprap. Lucie Drábková - 17. února 2020 

vytisknout  e-mailem