Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nejdřív kamarád, potom lupič

Potkali se náhodou. Nejprve si povídali, potom jeden na druhého zaútočil. Pomůžete vypátrat násilníka? 

Přibližně od poloviny prosince loňského roku prošetřují kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu případ, který se odehrál na Senovážném náměstí. Vezměme to ale popořádku.

Obětí incidentu je sedmatřicetiletý, italsky hovořící muž. Ten vypověděl, že se chtěl konkrétně jedenáctého prosince kolem šesté ráno dostat do hotelu, kde bydlel. Avšak ho zradil jeho mobilní telefon, a on si v mapách nemohl vyhledat cestu k tomuto ubytovacímu zařízení. Proto oslovil náhodného kolemjdoucího, od kterého se ale cestu nedozvěděl.

Nicméně oba muži vešli do družného hovoru, během kterého prošli ulicemi Celetná a Senovážná až na Senovážné náměstí. Tam ale nastal nečekaný zvrat. Jak uvedl poškozený, z ničeho nic dostal ránu do obličeje, po které upadl na zem a, dle jeho názoru, do chvilkového bezvědomí.

Jakmile se probral, zjistil, že útočník už je pryč, stejně jako peněženka a mobil poškozeného. Proto poprosil náhodného kolemjdoucího o přivolání pomoci. Na místo se proto promptně dostavili jak policisté, tak záchranáři, kteří poškozeného převezli s těžkým zraněním horní končetiny do nemocnice.

Kriminalisté popsanou událost momentálně prošetřují pro podezření z trestného činu loupež, nicméně nasnadě je také podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví.

K vypátrání pachatele ale potřebují detektivové vaši pomoc. Kriminalisté sice disponují záběry bezpečnostních kamer, na kterých je podezřelý zachycený, avšak zjistit jeho totožnost se jim zatím nepodařilo.

Proto se z tohoto místa obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud kdokoli poznáváte mladíka na záběrech, znáte jeho identitu, potažmo místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 12. 1. 2017

vytisknout  e-mailem