Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nejdřív boural a pak ho ještě okradli

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděj odcizil z odstaveného vozidla nový mobilní telefon, hodinky a příslušenství k mobilu. 

Na sobotu třináctého února jistě dlouho nezapomene pětadvacetiletý muž z Kroměřížska. Hodinu po půlnoci totiž v ulici Moravská v Kroměříži nezvládl na zasněžené vozovce řízení svého vozidla a boural. Automobil se tak stal nepojízdným, a proto ho musel společně se svými přáteli odtáhnout na přilehlé parkoviště. Uzamkl dveře, ale kufr pouze zabouchl, protože mu nefungovalo centrální zamykání. Poté z místa všichni odešli do nedalekého bytu jednoho z kamarádů. Asi po hodině si však mladý muž uvědomil, že v autě nechal tašku, ve které se nacházel úplně nový ještě zabalený mobilní telefon, nové hodinky k tomuto mobilu a další příslušenství. Všechny tyto věci v hodnotě za bezmála osmatřicet tisíc korun si zakoupil předchozí den v prodejně s elektronikou. Rychle se proto k autu vrátil. Když však otevřel kufr, zjistil, že je taška pryč.

Po zloději a odcizených věcech nyní pátrají kroměřížští kriminalisté. Pachatel se tímto jednáním se dopustil trestného činu krádež. Vzhledem k tomu, že tento skutek spáchal v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu po dopadení až osmileté vězení.

Ponechat věci ve vozidlech bez dohledu je risk. Nenechávejte proto na sedadlech či odkládacích plochách žádné věci. Ani zavazadlový prostor auta není trezor. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

16. února 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem