Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení povolené rychlosti

CHOMUTOVSKO - Výsledky celorepublikové dopravní akce. 

V průběhu pátku a soboty se chomutovští policisté zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce konané v souvislosti se začínajícími letními prázdninami. Zintenzivnění dohledu v letních měsících, kdy je na silnicích větší provoz a s ním spojené i vyšší riziko dopravních nehod, má na řidiče působit preventivně.

Kontroly policisté zaměřili zejména na dodržování povolené rychlosti a způsobu jízdy, technický stav motorových vozidel anebo na telefonování během jízdy. Všímali si samozřejmě také toho, zda jsou cestující připoutáni bezpečnostním pásem a zda řidiči používají zádržné systémy při přepravě dětí.

Ze 139 zkontrolovaných vozidel zjistili policisté porušení předpisů v 28 případech. Většinou šlo o překročení nejvyšší povolené rychlosti (23), třikrát bylo zaznamenáno nepoužití bezpečnostních pásů, jedenkrát jízda bez řidičského oprávnění. Policisté také přistihli jednoho řidiče pod vlivem alkoholu.

Šestadvacet přestupků bylo vyřešeno na místě uložením pokut v celkové výši 16.500 korun, další dva přestupky policisté oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 30. června 2021

vytisknout  e-mailem