Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nejčastější přestupek - rychlost

Šumperk - policisté se zaměřili především na řidiče v Zábřehu a v Mohelnici, společně s pracovníkem BESIPU. 

Dne 1. 12. 2010 od 8.00 do 12.00 a dále od 15.00 do 18.00 hodin proběhla dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na dodržování pravidel silničního provozu řidiči motorových vozidel. Policisté se zaměřili především na řidiče v Zábřehu a v Mohelnici, kdy se soustředili na kontrolu technického stavu motorových vozidel, dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidel, požívání alkoholických nápojů před a po dobu jízdy a na pátrání po hledaných osobách a věcech pocházejících z trestné činnosti.

V průběhu akce bylo zkontrolováno celkem 67 vozidel a zjištěno 20 dopravních přestupků. Z toho bylo blokově vyřešeno 12 přestupků v celkové výši 9600 Kč a osm přestupků bylo postoupeno správnímu orgánu.

V 10 případech policisté pokutovali rychle jedoucí řidiče a dva za technický stav vozidla. Osm přestupků, kdy řidiči překročili povolenou rychlost, bylo postoupeno ke správnímu řízení. U celé akce byl přítomen pracovník BESIPU, který kontrolované řidiče obdarovával preventivním materiálem (reflexní vesty, reflexní pásky, kvarteto s preventivní tématikou a další preventivní materiál), dále řidičům poskytoval informace ohledně bezpečnosti v dopravě.

 

 

 

 

 

 

 

nprap. Josef Bednařík
2. prosince 2010

 


 

 

vytisknout  e-mailem