Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody v kraji

KRAJ - U šesti nehod sehrál roli alkohol! 

Od pátku do neděle (31. 8. – 2. 9. 2012) šetřili policisté v našem kraji celkem 36 dopravních nehod a havárií (HK-13, JC-2, NA-6, RK-8, TU-7). Při těchto nehodách byla 1 osoba zraněna těžce (HK) a 13 osob lehce (HK-2, JC-2, NA-4, RK-1, TU-4). Hmotná škoda činí 1.616.000 korun. Nejčastější příčinou byla v 11 případech nepřiměřená rychlost (HK-1, JC-2, NA-2, RK-2, TU-4) a v 6-ti případech alkohol (HK-1,NA-3, RK-1, TU-1)!  

Zde jsou některé nehody, kde sehrál roli alkohol za volantem:
 
HRADECKO - Dne 1. září v 15:20 došlo na světelné křižovatce ulic Rašínova a Sokolská v Hradci Králové k havárii osobního vozidla. Čtyřicetiletý řidič renaultu zde vyjel mimo komunikaci a narazil do kovového sloupu se semaforem. Pokračoval však v jízdě a narazil do dalšího semaforu. Řidič byl na místě vyzván policisty k provedené dechové zkoušky, která u něho prokázala alkohol. Přístroj při opakované zkoušce naměřil 3,05 promile alkoholu v dechu.  Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zařídili jeho převoz na protialkoholní záchytnou stanici. Vozidlo bylo současně zajištěno. Nehoda se obešla bez zranění. Předběžná škoda na vozidle činí 50 tisíc korun, na semaforech 40 tisíc.
 
RYCHNOVSKO - Dne 1. září ve 03:20 havaroval v Dobrušce řidič motocyklu zn. Suzuki DR 800 BIG. Šestadvacetiletý řidič je důvodně podezřelý, že nezastavil na křižovatce na příkaz dopravní značky STOP a nereagoval ani na výzvu policejní hlídky, která se jej snažila zastavit. Muž na motocyklu hlídce ujížděl ještě asi jeden kilometr, poté však nezvládl průjezd křižovatkou, dostal smyk a havaroval na chodník. Policisté provedli u řidiče opakovanou dechovou zkoušku a naměřili  1,88 promile alkoholu. Řidič navíc nepředložil policistům doklady potřebné pro řízení a neměl během jízdy na hlavě přilbu. Nehoda se obešla bez zranění. Hmotná škoda činí cca 2 tisíce korun.

NÁCHODSKO - Dne 31. srpna v 19:00 došlo na silnici III. třídy mezi Novým Městem nad Metují a Jestřebí ke střetu dvou vozidel. Jednačtyřicetiletý řidič osobního vozidla zn. Ford Focus je podezřelý, že přejel na přímém úseku do protisměru, kde čelně narazil do protijedoucího vozidla zn. Škoda Octavia. Při nehodě utrpěla řidička (58 let) z octavie lehké zranění, nikdo další zraněn nebyl. Řidiči policisté při opakované zkoušce naměřili 1,96 promile alkoholu v dechu. Mužům zákona navíc na místě nepředložil doklady potřebné pro řízení vozidla. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 170 tisíc korun.
 
NÁCHODSKO - Dne 1. září v 16:40 havaroval na Náchodsku podnapilý cyklista. Šestatřicetiletý muž, jedoucí na jízdním kole zn. Bianchi ve směru od Jetřichova na Olivětín, se zřejmě plně nevěnoval na řízení, vjel na okraj vozovky a narazil zde do přenosné dopravní značky (práce na vozovce a maximální povolená rychlost 30km/hod). Spadl z kola a zranil se. První pomoc mu poskytl projíždějící řidič, který zavolal na místo lékaře. Na místě byli přítomni také policisté, kteří u cyklisty naměřili při opakované zkoušce 2,69 promile alkoholu v dechu. Muž byl poté odvezen na ošetření do nemocnice. Hmotná škoda činí 2 tisíce korun.

Foto: Policie ČR
por. Mgr. Lenka Burýšková
Zveřejněno: 3. září 2012 ve 12:50

 

Odkazy do noveho okna

Hradec Králové, Rašínova ul.

Hradec Králové, Rašínova ul. 

Detailní náhled

Hradec Králové,Rašínova ul.

Hradec Králové,Rašínova ul. 

Detailní náhled

Náchodsko

1.9. Nové Město n.Metují 

Detailní náhled

Náchodsko

1.9. Nové Město n. Metují 

Detailní náhled

Náchodsko

1. 9. Jetřichov 

Detailní náhled

Náchodsko

1. 9. Jetřichov 

Detailní náhled

Rychnovsko

1. 9. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

1. 9. Dobruška 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem