Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehody se bez zranění neobešly

ŽĎÁRSKO: Boural i alkohol. 

     Od pondělí 14.6.2010 do neděle 20.6.2010 se na Žďársku stalo deset dopravních nehod. Při jedné dopravní nehodě byl usmrcen srnec, který vyběhl bezprostředně před vozidlo. Při srážkách byla účastníkům způsobena dvě těžká a dvě lehká zranění. Dva karamboly se staly pod vlivem alkoholu. Způsobená škoda je vyčíslena na 440 000 korun.

Nehoda s těžkým zraněním

    V pátek 18. června 2010 před 13. hodinou vjížděl sedmapadesátiletý řidič s osobním vozidlem Hyundai od restauračního zařízení mezi obcemi Sněžné a Kuklík. Při vjíždění na silnici nedal přednost v jízdě motocyklu Honda řízeného třicetiletou řidičkou. Došlo ke střetu přední části vozidla Hyundai s pravou boční částí motocyklu Honda. Při dopravní nehodě utrpěla řidička motocyklu těžké zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Celková škoda dosáhla výše 25 000 korun.

Nehoda s velkou škodou

     V sobotu 19. června 2010 pět minut po 7. hodině jela po silnici mezi obcemi Měřín a Řehořov padesátiletá řidička s osobním vozidlem TOYOTA RAV 4. Na přímém přehledném úseku se dostatečně nevěnovala řízení a s vozidlem najela na pravou krajnici ve svém směru jízdy. Poté sjela do pravého silničního příkopu, kde narazila do listnatých stromů. Na vozidle vznikla škoda ve výši asi 180 000 korun.

Nehoda způsobená pod vlivem alkoholu

     Dne 19. června 2010 v 20:30 hodin jel dvacetiletý řidič s osobním vozidlem Škoda Favorit po silnici směrem od obce Kacanda k obci Cikháj. Řidič při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla zejména svým schopnostem, nezvládnul řízení, najel na pravou krajnici a následně sjel do pravého silničního příkopu. Zde v zalesněném úseku narazil přední částí vozidla do stromu. Při nárazu utrpěl řidič zranění, se kterým byl převezen k ošetření do nemocnice. Dechová zkouška byla pozitivní. Řidiči byla na měřena hodnota 0,44 ‰. Způsobená škoda je vyčíslena na 7 000 korun.

por. Mgr. Jana Martincová

vytisknout  e-mailem