Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehody s těžkým zraněním

Bruntál - další události z okresu 

nehoda ValšovxBruntál1.jpg
Dvě těžké nehody
Ke dvěma dopravním nehodám s těžkým zraněním zúčastněných osob byli v průběhu víkendu přivolání dopravní policisté. Z jedné nehody vyplynulo šetřením, že se jedná o pokus sebevraždy.
V sobotu 29. 11. 2014 v 15,25 hodin mezi obcemi Valšov a Bruntál došlo ke střetu dvou vozidel, při kterých bylo zraněno pět osob. 43letý řidič vozidla Ford Tranzit zřejmě nepřizpůsobil rychlost auta stavu a povaze komunikace, povětrnostním podmínkám a na přímém úseku vozovky dostal na namrzlé komunikaci smyk. Přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Fabia, kterou řídila 48letá žena. Ta utrpěla spolu se svou 58letou spolujedoucí těžká zranění a byly převezeny do nemocnice v Ostravě. Lehce zraněn byl řidič transportéru, jeden jeho spolujezdec a u druhého bylo zranění klasifikováno jako těžší. Způsobená škoda je 110 tisíc korun. Další okolnosti, příčiny nehody šetří bruntálští kriminalisté.
V neděli 30. 11. 2014 v 18,30 hodin došlo v Rýmařově na ulici tř. Hrdinů ke střetu osobního vozidla Kia  s 20letou ženou, která šla po požití alkoholu po chodníku s přítelem a v jedné chvíli vskočila přímo před auto. Řidič se snažil střetu ještě zabránit tím, že přejel do protisměru a brzdil, přesto však předním rohem ženu srazil. Utrpěla těžká zranění a byla převezena do nemocnice v Ostravě. Dechová zkouška u řidiče byla s negativním výsledkem. U přítele poškozené, který spolu s dívkou popíjel celý den alkoholické nápoje, vykázal přístroj hodnotu 3,55 promile. Případ si od dopravních policistů převzali kriminalisté, kteří nyní šetří všechny okolnosti této události jako podezření z pokusu o sebevraždu.
 
Na fasádu nádraží nastříkal nejen vyznání lásky
Fasády, vlaky a další plochy bohužel nezůstávají bez povšimnutí některých osob, tzv. sprejerů, kteří se tímto způsobem chtějí realizovat. Pokud však ničí majetek jiných osob, tak se dopouští protiprávního jednání a to přečinu poškození cizí věci, za což jim hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku.
Bez povšimnutí takové osoby či osob nezůstala budova nádraží ve Městě Albrechticích, kterou v době od 23. do 27. 11. 2014 postříkal někdo různými nápisy. Na vnitřní stranu budovy z boku od nástupiště napsal sprejem červené barvy vyznání „Miluji tě zástěrko“ se srdíčkem a další nápis bílou barvou, který je nečitelný. Další nápisy různých sdělení a barev jsou pak po celé budově. Svým jednáním způsobil pachatel škodu prozatím ve výši 20 tisíc korun.  
 
Z bytu zmizelo sto tisíc
Krnovští policisté šetří od konce minulého týdne krádež finanční hotovosti ze skříně bytu na ulici U Ovčárny. Pachatel vnikl v době od 11. do 22. 11. 2014 nezjištěným způsobem do bytu a odcizil obálku, ve které byla uložena částka 100 tisíc korun.
 
Odcizené mosazné lisovací vložky
Doposud neznámý pachatel spáchal v Bruntále přečin krádeže tím, když v době od 10. 9. do 25. 11. 2014 vnikl do neuzamčené a volně přístupné bývalé výrobní haly na ulici Opavská a ze skladu odcizil čtyři výměnné lisovací mosazné vložky. Slouží k lisování masových přepravek a váží 60 kg. Způsobená škoda činí 200 tisíc korun.
 
 
komisař por. Bc. Jiroušková P.
skupina tisku a prevence Bruntál
1. 12. 2014

vytisknout  e-mailem