Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehody na Trutnovsku

Z rozhodnutí soudu si nic nedělá 

Zledovatělé vozovky trápí řidiče
Dopravní policisté vyjížděli v pátek 18. 11. 2011 v dopoledních hodinách k dopravní nehodě v Lamperticích na Trutnovsku. Osmadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla značky Renault Espace s přívěsem při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy. Na zledovatělé vozovce pokryté vrstvou ujetého sněhu dostal smyk a s vozidlem vyjel vpravo mimo komunikaci. Zadní částí renaultu narazil do zdi domu. Požití alkoholických nápojů policisté vyloučili dechovou zkouškou. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění a hmotné škody jsou vyčísleny na 26 tisíc korun.

 

Těžké zranění chodkyně
Krátce před polednem v pátek 18. 11. 2011 jel po místní komunikaci v ulici Svatopetrská ve Špindlerově Mlýně osmadvacetiletý řidič s vozidlem značky Ford KA. Po projetí pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a na zledovatělé vozovce dostal smyk. S vozidlem přejel do protisměru a narazil levou přední částí do chodkyně a kovových svodidel. Při střetu žena utrpěla těžké zranění a po ošetření ve vrchlabské nemocnici byla převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Účastníci se podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Hmotné škody jsou odhadnuty na 35 tisíc korun.

 

Řídil vozidlo i přes zákaz soudu
Třicet minut před pátou hodinou odpoledne v sobotu 19. 11. 2011 havaroval ve Vrchlabí dvacetiletý řidič s vozidlem Peugeot 306. Policisté na místě nehody zjistili, že motorista při projíždění mírné pravotočivé zatáčky v Nerudově ulici zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, kdy na mokrém povrchu komunikace dostal smyk. Přední částí peugeotu narazil do oplocení pozemku a následně se s vozidlem převrátil na pravý bok. Nehoda se obešla bez zranění a hmotné škody jsou vyčísleny na 45 tisíc korun.
Policisté zjistili, že motorista řídil vozidlo i přesto, že má rozsudkem Okresního soudu v Semilech uložen zákaz řízení motorových vozidel do března 2013. Za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí tří tříletý trest.

nprap. Věra Krejčová
21. 11. 2011
 

Odkazy do noveho okna

Lampertice 18.11.

Lampertice 18.11. 

Detailní náhled

Lampertice 18.11.

Lampertice 18.11. 

Detailní náhled

Špindlerův Mlýn 18.11.

Špindlerův Mlýn 18.11. 

Detailní náhled

Špindlerův Mlýn 18.11.

Špindlerův Mlýn 18.11. 

Detailní náhled

Vrchlabí 19.11.

Vrchlabí 19.11. 

Detailní náhled

Vrchlabí 19.11.

Vrchlabí 19.11. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem