Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehody na Rychnovsku

Sníh potrápil řidiče  

Úterní intenzivní nadílka sněhu opět potrápila některé motoristy. Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou vyjížděla v úterý ke čtyřem dopravním nehodám. Většina z nich měla společného jmenovatele, a to sníh na silnicích, kdy motoristé zřejmě nepřizpůsobili jízdu povětrnostním podmínkám a povaze vozovky.
 V příkopě ukončil svou jízdu včera krátce před půl devátou hodinou ranní řidič osobního vozidla Škoda Felicia Combi. Na silnici mezi Cháborami a Dobruškou zřejmě nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem, vlastnostem automobilu a hlavně povětrnostním podmínkám. Na zasněžené silnici se vozidlo dostalo do smyku, vjelo do protisměru a skončila v příkopě. Řidič vozidla utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Škoda na vozidle činí 30.000 korun.
V 9:30 hodin šetřila Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou  dopravní nehodu, kterou způsobila dosud nezjištěné vozidlo, které řídil neznámý šofér, jelikož z místa kolize ujelo. V Doudlebách nad Orlicí neznámé auto narazilo do levé přední části zaparkovaného vozu. Škodovka utrpěla újmu za 5.000 korun.
Po poledni došlo k dopravní nehodě osobního vozu Škoda Felicia na silnici III. třídy v katastru obce Přepychy. Řidička přijížděla do křižovatky po silnici od Přepych a měla v úmyslu pokračovat v jízdě ve směru na obec Bolehošť.  Při odbočování vpravo zřejmě nepřizpůsobila rychlost povětrnostním podmínkám a na zasněžené vozovce její vůz dostal smyk. Automobil se řítil mimo komunikaci, vjel do příkopu, kde se obrátil na bok a narazil střechou do stromu. Žena za volantem utrpěla zranění a nyní je hospitalizovaná v nemocnici.  Škoda na vozidle je odhadnutá na 15.000 korun.
Hlavní roli v další dopravní nehodě, k níž došlo v úterý v 18:15 hodin na silnici z Kostelecké Lhoty ve směru k centru Kostelce nad Orlicí, opět sehrál sníh na silnici. Řidič vozidla tovární značky Škoda Octavia při projíždění pravotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost právě sněhu na komunikaci a dostal smyk, který nezvládl. Levou přední částí narazil do levého zadního kola právě projíždějícího sypače. Náraz osobní  automobil odhodil vpravo mimo silnici, kde se vůz zarazil přední částí o sloup veřejného osvětlení. Vzniklá škoda činí 65.000 korun.
K další dopravní nehodě vyjížděla hlídka Obvodního oddělení Policie ČR Rychnov nad Kněžnou v úterý v podvečer. Srážka dvou osobních vozidel se obešla bez zranění. Oba aktéři pravděpodobně nepřizpůsobili rychlost sněhu na vozovce.
 
pprap. Šárka Ehlová
26.prosince 2010

vytisknout  e-mailem