Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehody na koloběžkách

RAKOVNICKO – Naštěstí si žádná nehoda nevyžádala vážnější zranění. 

Policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli ve středu 20. října ke dvěma nehodám, přičemž účastníky kromě řidičů osobních vozidel byli koloběžkáři.

K první nehodě došlo v půl osmé ráno na přechodu pro chodce v ulici Nádražní v Rakovníku. Dle provedeného šetření jel 29letý muž po chodníku na elektrokoloběžce značky UGO ve směru od centra města na Pavlíkov a v Nádražní ulici u viaduktu chtěl přejet na druhou stranu, jenže se rozjel na přechod v době, kdy z pravé strany přijížděl autobus. Koloběžkář, který převážel nezletilou osobu, vjel těsně před vozidlo a došlo tak ke střetu. Šofér elektrokoloběžky byl s lehkým zraněním převezen do rakovnické nemocnice na ošetření, dítě vyvázlo bez zranění, stejně tak jako řidič autobusu.

V půl druhé odpoledne vyjížděli policisté k další nehodě, ke které došlo v Senci. Šestadvacetiletý řidič elektrokoloběžky značky Bongo jel od pavlíkovské rozhledny do výše zmiňované obce, kde při projíždění prudké pravotočivé zatáčky pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, nezvládl řízení, přejel do protisměru a tam se střetl s vozidlem 33letého řidiče, který již naštěstí stál a nedošlo tak k nárazu ve vyšší rychlosti. Naštěstí nikdo z osob zraněn nebyl.

Dechové zkoušky byly u všech účastníků negativní.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
21. října 2021

vytisknout  e-mailem