Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehody kamionů komplikovaly provoz

KRAJ VYSOČINA: Na dálnici D1 se v noci vysypaly plastové a skleněné lahve 

Dnes v noci měli řidiči problémy při své cestě na dálnici D1, neboť se zde staly dvě dopravní nehody, které na dlouhou dobu blokovaly provoz, a to jak ve směru jízdy na Prahu tak ve směru jízdy na Brno.
 
Oznámení o první dopravní nehodě jsme přijali v úterý 27. října v noci krátce po dvaadvacáté hodině a tato nehoda se stala na 157. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno. Havaroval zde osmačtyřicetiletý rumunský řidič kamionu. Jednalo se o tahač návěsem, na kterém se převážely plastové lahve. Řidič jízdní soupravy z dosud nezjištěných příčin nezvládl řízení a s vozidlem se převrátil na bok. Po havárii převrácená souprava blokovala oba jízdní pruhy ve směru na Brno. Místo tak bylo průjezdné se zvýšenou opatrností pouze po krajnici. Nejdříve musel být přeložen převážený náklad a teprve poté začalo vyprošťování soupravy. Asi na hodinu byl před jednou hodinou ranní provoz ve směru na Brno zcela zastavený z důvodu vyprošťování kamionu. V místě byl obnovený provoz po krajnici v 01.27 hodin a poté plně obnoven ve všech pruzích krátce před třetí hodinou ranní. Kolony se v místě noci netvořily. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Nehodu policisté zadokumentovali a věc je dále v šetření policistů z Dálničního oddělení Velký Beranov.
 
Ke druhé dopravní nehodě, která několik hodin blokovala provoz na dálnici D1, došlo dnes – ve středu 28. října - časně ráno na 130. kilometru dálnice ve směru jízdy na Prahu. Oznámení jsme přijali krátce po čtvrté hodině ranní. Policisté po příjezdu na místo nehody zjistili, že zde havaroval do středových svodidel řidič soupravy složené z tahače a návěsu s českou registrační značkou. V návěsu se převážely pivní přepravky a prázdné pivní lahve. Náklad se vysypal na vozovku a zasahoval do obou levých jízdních pruhů, a to jak ve směru jízdy na Prahu, tak ve směru jízdy na Brno. Specializovaná firma musela vysypaný náklad překládat a poté začala odstraňovat následky nehody. Práce na místě stále probíhají, omezený je pravý i levý jízdní pruh ve směru na Prahu, a levý jízdní pruh ve směru na Brno. V místě se tvoří nárazově minimální kolony. Práce na odstraňování následků by měly trvat zhruba ještě hodinu. Policisté provedli u jednašedesátiletého řidiče kamionu dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Věc dopravní nehody vyřešili na místě v blokovém řízení uložením blokové pokuty.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
28. říjen 2015
 

vytisknout  e-mailem