Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dva motorkáři havárie nepřežili

BRNO VENKOV: Žádáme svědky nehody poblíž Modřic, aby volali na linku 158. 

AKTUALIZACE 18:20

V podvečer došlo poblíž obce Smolín k další tragické nehodě motorkáře. Čtyřiatřicetletý muž pravděpodobně ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a vjel mimo vozovku, kde narazil do stromu. Snaha přivolaných záchranářů o oživení motorkáře byla neúspěšná. Komunikace  je z důvodu vyšetřování a zásahu složek IZS neprůjezdná.

Dnes před půl dvanáctou došlo na křižovatce silnice 152 a sjezdu z komunikace E461 u Modřic k dopravní nehodě motocyklu a dodávky.  Řidič dodávky s největší pravděpodobností nedal přednost motocyklu na hlavní silnici. Při střetu utrpěl  motorkář smrtelné zranění a na místě zemřel. Po dobu vyšetřování museli policisté dopravu v místě nehody řídit kyvadlově. Přesnou příčiny nehody a míru zavinění jednotlivých účastníků nyní zjišťujeme. Žádáme svědky této dopravní nehody, aby se nám ozvali na lince 158. Přivítáme také záznamy z palubních kamer, na kterých může být zachycen střet nebo i děj těsně před nehodou.

Řidiče motocyklů upozorňujeme, že právě jarní období pro ně může být velmi nebezpečné. Mnohé úseky komunikací ještě nemusí být dokonale uklizeny po zimním posypu. Počasí bývá ještě velmi proměnlivé, dochází k rychlým změnám teplot, což má velký vliv na přilnavost pneumatik. Slunce na jaře svítí z jiného úhlu než v létě a snadno může oslnit. Také zvěř se po zimě znovu vydává za potravou do polí, kde začínají růst zemědělské plodiny a nezřídka tak může motoristům zkřížit cestu. Po zimní přestávce je správné jezdit obzvláště opatrně, než si znovu navykneme na specifika jízdy na motorce. Ohleduplnost, předvídání rizik a chyb vlastních, ale i ostatních účastníků silničního provozu může zabránit mnohé nehodě.

nprap. David Chaloupka, 28. dubna 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem