Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehodovost na Trutnovsku

Namrzající vozovky působily řidičům problémy  

Za uplynulý víkend se na silnicích Trutnovska stalo několik dopravních nehod, na které měla vliv namrzlá vozovka. Policisté apelují na řidiče, aby již na počátku zimy dbali zvýšené opatrnosti při jízdě, nepodceňovali teploty, které se v ranních a večerních hodinách pohybují pod bodem mrazu a uvědomili si, že jízdní podmínky jsou podstatně náročnější než v jiných měsících roku. Zejména pozor v lesních úsecích, podél řek a mostů, kde vozovky namrzají daleko více.


V sobotu 12. listopadu 2011 v odpoledních hodinách jel ze Špindlerova Mlýna směrem na Vrchlabí s vozidlem Škoda Roomster devatenáctiletý řidič. Po projetí pravotočivé zatáčky dostal se škodovkou na náledí smyk, přetočil se přes střechu a vyjel vlevo mimo komunikaci. Zadní částí narazil do břehu silničního příkopu. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Ke zranění nedošlo a hmotná škoda je vyčíslena na 150 tisíc korun.         

 

 

I druhá nehoda se stala na trase mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. V neděli 13. 11. 2011 před šestou hodinou večer zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy třiadvacetiletá řidička osobního vozidla značky BMW. Na zledovatělé vozovce dostala smyk, vozidlo se stalo neovladatelné a přejela s ním do protisměrné části komunikace. Přední částí BMW narazila do lanových svodidel a skončila v kamenném korytu řeky Labe. Požití alkoholu policisté vyloučili dechovou zkouškou. Nehoda se obešla bez zranění a škody jsou vyčísleny na 100 tisíc korun.                                                  

 

 

V podvečerních nedělních hodinách 13. 11. 2011 se srazilo vozidlo Škoda Octavia Combi s divokým prasetem. Mezi Zlatou Olešnicí a Libčí náhle z levé strany vběhlo před vozidlo prase, kdy došlo ke střetu s levou přední částí octavie. Divočák po nárazu z místa nehody utekl zpět do lesa. Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Škoda je odhadnuta na 41 tisíc korun.         

nprap. Věra Krejčová
14. 11. 2011                           
 

Odkazy do noveho okna

ŠM-Vrchlabí 12.11.

ŠM-Vrchlabí 12.11. 

Detailní náhled

ŠM-Vrchlabí 12.11.

ŠM-Vrchlabí 12.11. 

Detailní náhled

Vrchlabí-ŠM 13.11.

Vrchlabí-ŠM 13.11. 

Detailní náhled

Vrchlabí-ŠM 13.11.

Vrchlabí-ŠM 13.11. 

Detailní náhled

Zlatá Olešnice-Libeč 13.11.

Zlatá Olešnice-Libeč 13.11. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem