Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehodovost na Mělnicku za leden 2011

Počet dopravních nehod neklesá, zraněných však ano 

      Policisté z dopravního inspektorátu Územního odboru PČR Mělník vyjížděli v měsíci lednu letošního roku k celkem sedmašedesáti dopravním nehodám, které se udály na silnicích v našem regionu. Kde se bouralo nejčastěji? V šestačtyřiceti případech se jednalo o města či obce na Mělnicku, k dalším jednadvaceti srážkám museli policisté vyjíždět mimo obydlené zóny.
     Škoda, kterou policisté zaznamenali na místech neštěstí, přesáhla částku 5.600.000,- Kč. V porovnání s rokem 2009, byla za stejné období policisty škoda při dopravních nehodách vyčíslena na částku bezmála 8.200.000,- Kč. Rozdíl je více než markantní. Ve čtyřech případech byly dopravní nehody způsobeny vinou řidičů, kteří si před jízdou nedokázali odpustit nejedné skleničky s alkoholem. Nedodržení předepsané rychlosti se na silnicích regionu Mělnicka nevyplatilo celkem třiadvaceti řidičům. O tom, že dopravní značky si musí každý hlídat a řídit se jimy, se přesvědčilo zhruba sedm řidičů, kteří se nedáním přednosti v jízdě stali účastníky dopravních nehod. Ve dvou případech předjížděl řidič se svým vozidlem v místech, kde tomu není dovoleno a následkem toho byla srážka vozidel. Lesní zvěř byla ve třech případech příčinou dopravní nehody a poškozené místní komunikace na Mělnicku ve třech případech.
      V porovnání za uplynulé dva roky, se počet dopravních nehod příliš nezvýšil. V loňském roce ve stejném období bylo 68 dopravních nehod. Zatímco loni bylo při srážkách vozidel zraněno lehce celkem třináct lidí, za uplynulý leden 2011 to bylo pouze pět osob. I to je velký úspěch. Za ještě větší pokládají mělničtí dopravní policisté skutečnost, že za poslední dva roky nebyl v prvním měsíci daného roku usmrcen na silnicích žádný občan.
      Všichni policisté z Územního odboru PČR Mělník věří, že počet dopravních nehod nebude stoupat, ba naopak a řidiči se budou na silnicích cítit vzájemně bezpečně.
 
nprap. Jana Žáčková
3. února 2011
 

vytisknout  e-mailem