Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehodovost na berounských silnicích za uplynulý rok

BEROUNSKO – Statistiky z pohledu dopravních policistů. 

Uplynulý rok je za námi a my se tak můžeme podívat, jaká byla dopravní situace na našich silnicích.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Berouně vyjížděli v roce 2023 k celkem 904 dopravním nehodám. Z tohoto počtu bylo 468 z nich sepsáno na tzv. euroformulář. Ke střetu se zvěří došlo v 224 případech. Oproti roku 2022 se jedná o nárůst o 68 nehod.

Při dopravních nehodách došlo k úmrtí 1 osoby, 10 účastníků bylo zraněno těžce a 202 lehce. V roce 2023 jsme zaznamenali pokles lehkých zranění o 58 případů oproti roku 2022. Ani chodcům a cyklistům se nehody nevyhýbaly. Policisté vyjížděli k 16 nehodám s účastí chodce a k 48 nehodám s účastí cyklisty.

Berounští policisté při dopravních kontrolách udělili v příkazním řízení celkem 4045 pokut v celkové částce 2.838.400 korun českých. Do těchto statistik zahrnujeme nejen dopravní policisty, ale rovněž policisty z obvodních oddělení a hlídkové služby.

Policisté řešili celkem 189 nehod, které byly zaviněné řidičem, který z místa nehody odjel. V drtivé většině to byla místa jako jsou parkoviště u obchodních domů, u bytových domů, nemocnic atp. Policistům se však tyto nehody daří celkem slušně objasňovat, a to zejména díky kamerovým systémům.

V loňském roce mezi nejčastější příčiny dopravních nehod na Berounsku patřily:

Nesprávný způsob jízdy 402

Nepřiměřená rychlost 113

Nedání přednosti 65

Nesprávné předjíždění 15

Alkohol a omamné a psychotropní látky 49

Řidičům dopředu avizujeme, že ani v roce 2024 nebudeme v dopravních kontrolách polevovat. Pokud nechcete přispívat do výše uvedených statistik, dodržujte pravidla silničního provozu a jezděte opatrně!

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
18. ledna 2024

vytisknout  e-mailem