Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehoda v Hamru na Jezeře si vyžádala osm zraněných

ČESKOLIPSKO - V ranních hodinách došlo v Hamru na Jezeře ke střetu dvou osobních vozidel. Na místě zasahoval vrtulník Letecké záchranné služby. 

Dnes, krátce před osmou hodinou ranní, uzavřela na dvě hodiny komunikaci v Hamru na Jezeře na Českolipsku nehoda dvou osobních vozidel. Operační důstojník přijal oznámení na tísňovou linku ze Zdravotnické záchranné služby.

Řidička osobního vozidla Audi jela ve směru od Stráže pod Ralskem a při průjezdu pravotočivou zatáčkou vjela na mokré vozovce z nezjištěných příčin do protisměru, kde se bočně střetla s protijedoucím osobním vozidlem Ford. Nehoda si vyžádala osm zraněných osob, z toho pět dětí. Řidič vozidla Ford byl letecky transportován do liberecké nemocnice, další tři osoby byly převezeny na ošetření sanitními vozy rovněž do Krajské nemocnice Liberec. 
Řidička druhého vozidla Audi a tři spolucestující byli se zatím blíže nespecifikovanými zraněními převezeni na ošetření sanitními vozy do českolipské nemocnice. 

Policisté podrobili řidičku vozidla Audi orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. U druhého řidiče musel být s ohledem na jeho zranění nařízen odběr krve v nemocnici. 

Příčinou a okolnostmi této nehody se nyní budou dále zabývat českolipští dopravní policisté. 


18. 11. 2021
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem