Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nehoda s vážným zraněním chodce

Opavsko - výzva svědkům dopravní nehody 

Dne 7. října 2015 před půl osmou večer opavští dopravní policisté prošetřovali dopravní nehodu na silnici číslo I/46 v katastru obce Litultovice. Nákladní motorové vozidlo značky Daf řídil 36letý muž, který jel ve směru jízdy od obce Litultovice na obec Mladecko. Za obcí Litultovice u pravého okraje komunikace se přední částí vozidla střetl s 23letým chodcem. Mladý muž utrpěl těžké zranění, pro které byl leteckými záchranáři přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě.  
 
U řidiče nákladního vozidla byla provedenou dechovou zkouškou přítomnost alkoholu vyloučena. U chodce z důvodu vážného zranění bylo policisty za účelem zjištění přítomnosti alkoholu a návykových látek nařízen odběr krve a moči. Na nákladním vozidle vznikla hmotná škoda okolo 20 tisíc korun. Příčiny dopravní nehody jsou ve stádiu prověřování služby kriminální policie a vyšetřování Opava.
 
Žádáme případné svědky, kteří by mohli, k nehodě poskytnout jakékoliv informace, aby se ozvali na linku dopravního inspektorátu Opava 974 737 581 nebo mobilní telefonní číslo 606 737 187. 
 
 
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 
 
Opava, 8. října 2015

vytisknout  e-mailem