Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Nehoda čtyř vozidel zastavila provoz na silnici I/35 ve směru na Turnov

SEMILSKO - Při nehodě utrpěly zranění tři osoby, jednu transportoval z místa do královéhradecké nemocnice vrtulník. 

AKTUALIZACE:

Krajští dopravní policisté byli operačním důstojníkem vysláni do místa, kde došlo k nehodě, původně z důvodu nacházejícího se odstaveného osobního vozidla. Ve chvíli, kdy již byli na místě a řídili zde provoz, tak aby zajistili bezpečnost ostatních účastníků v silničním provozu, tři po sobě jedoucí osobní vozidla na tuto situaci v provozu včas zareagovali, avšak čtvrtý řidič jedoucí za nimi na situaci pravděpodobně nestihl zareagovat a zezadu do nich narazil. Postupně  tak došlo k řetězové reakci a nárazu všech vozidel do sebe. Při nehodě utrpěly zranění tři osoby z prvních třech vozidel, z toho v jednom případě se jednalo o malé dítě, které bylo letecky transportováno do královéhradecké nemocnice. Zbylé dvě osoby byly převezeny sanitními vozy, jedna do liberecké nemocnice, druhá do nemocnice v Turnově.

Řidiči, který měl orientační dechovou zkoušku na alkohol pozitivní, byla naměřena hodnota okolo půl promile. 

Nehodou se nadále zabývají semilští dopravní policisté.

Komunikace byla kolem půl čtvrté odpoledne opět zprůjezdněna. 
 

17,00 hod. 5. 11. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová

-----------------------------------------------------------------------------------

Složky Integrovaného záchranného systému v tuto chvíli zasahují u dopravní nehody, která se stala na silnici I/35 ve směru na Turnov, v místě pod mostem, kde se vozovka poté připojuje na silnici I/10. 

Operační důstojník přijal oznámení o dopravní nehodě krátce po půl jedenácté dopoledne z tísňové linky 112. Na místě došlo ke střetu čtyř osobních vozidel, která do sebe ze zatím nezjištěných přičin postupně zezadu narazila. Při nehodě utrpěly zatím blíže nespecifikovaná zranění tři osoby, jedna musela být vrtulníkem Letecké záchranné služby transportována do nemocnice v Hradci Králové.  
Policisté podrobili řidiiče orientačním dechovým zkouškám na alkohol, kdy u jednoho z řidičů byl výsledek dechové zkoušky pozitivní. 

Komunikace je v daném místě po dobu práce složek Integrovaného záchranného systému zcela uzavřena. Řidiči jsou informováni o nehodě prostřednictvím informativních tabulí. Provoz na místě řídí krajští dopravní policisté.

Příčina a okolnosti nehody je nyní předmětem šetření. 
 

5. 11. 2022
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem