Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nehoda čtyř vozidel u Zlechova si vyžádala smrtelné zranění

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidič podezřelý ze zavinění nadýchal přes 1 promile. 

Včera krátce před půl šestou večer došlo na silnici I/50 mezi obcemi Staré Město a Buchlovice v katastru obce Zlechov k tragické dopravní nehodě, při které zemřel šedesátiletý muž.

Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý osmadvacetiletý řidič vozidla Ford Tranzit z Brna, který při jízdě od Starého Města přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Fabia. Vozidla po střetu následně narazila do dalších dvou vozidel Opel Astra a Škoda Rapid. Při dopravní nehodě zemřel šedesátiletý spolujezdec z vozidla Škoda Fabia.

Osmadvacetiletý řidič měl v dechu přes jedno promile. Je podezřelý z trestného činu usmrcení z nedbalosti a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič má zadržený řidičský průkaz pro předchozí dopravní nehodu, při které byl rovněž pod vlivem alkoholu

Dechové zkoušky u ostatních řidičů byly negativní. Všichni byli se zraněními převezeni do nemocnic. Frekventovaná silnice byla po celou dobu šetření dopravní nehody uzavřena

Na místě zasahovali uherskohradiští dopravní policisté a následně i kriminalisté, kteří si vyšetřování dopravní nehody převzali.

15. ledna 2021, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem