Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedůvěřujte podomním prodejcům!

MLADOBOLESLAVSKO – Policisté varují občany, aby cizí osoby nepouštěli do svého obydlí. 

Mladoboleslavští policisté prověřují v současné době protiprávní jednání dvou mužů, kteří se pohybují na území města Mladá Boleslav a nabízí výměnu zámků, případně celých dveří.

Dvojice mužů oslovuje zejména občany staršího věku, u kterých se snaží vzbudit obavy z nedostatečného zabezpečení jejich domácností. V případě úspěchu jim ihned vnutí výměnu zámkové vložky, za což inkasují nepřiměřenou finanční částku ve výši i několika tisíc korun, což neodpovídá skutečné hodnotě odvedené práce.

Muži působí velice přesvědčivě a v mnoha případech si snadno získají důvěru lidí, především seniorů. Připomínáme občanům, že ve městě Mladá Boleslav je zakázán podomní prodej. Buďte obezřetní a nepouštějte do svého obydlí nikoho, s kým si nesjednáte obchodní schůzku předem. S podomními prodejci, kteří nabízí uvedené služby, nekomunikujte!

Žádáme občany, kteří mají obdobnou zkušenost s touto dvojicí mužů a již jim zaplatili jakoukoliv částku za výměnu zámku či dveří, aby se obrátili na policisty z Obvodního oddělení Policie ČR Mladá Boleslav II, na telefonním čísle 974 877 702, případně na linku 158.

Za poskytnuté informace děkujeme.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
9. srpna 2021

vytisknout  e-mailem