Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nedovolené pěstování konopí

KLATOVSKO - Muž v domě i jeho okolí opakovaně pěstoval konopí a policisté zajistili 200 rostlin. Od vrchního komisaře převzal obvinění. 

Policisté z oddělení obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje prověřovali nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými látkami na Klatovsku.

Po několika měsících zpracovávání poznatků, koncem měsíce září letošního roku, vyvrcholily přípravy k realizaci. Celý průběh prověřování byl pod dozorem Krajského státního zastupitelství v Plzni.

Do realizace  byli nasazeni policisté ze zásahové jednotky a dalších útvarů, kteří provedli domovní prohlídku v obci na Kolinecku.

Cílem bylo nalezení a zadokumentování důkazů podezřelého pachatele, jenž opakovaně pěstoval rostliny konopí, ze kterých vyráběl i další produkt.  Policisté zadrželi podezřelého pětašedesátiletého muže ze Sušicka.

Na základě příkazu policisté provedli dne 29. září letošního roku domovní prohlídku v rodinném domě nacházejícím se v obci na Kolinecku. 

Muž v době od měsíce května do 29. září letošního roku, u rodinného domu i uvnitř ve sklepním prostoru pěstoval rostliny konopí, kdy se jednalo nejméně o druhý pěstební cyklus. Muž skrytým způsobem vypěstoval 200 kusů rostlin o výškách 80-150 cm pomocí různé technologie, za použití topných těles, světelných zdrojů a různých hnojiv.

Policisté zajistili vypěstované rostliny, u kterých nebyl ukončen pěstební cyklus, rostlinný materiál z první sklizně a různé zařízení. Z odborného zkoumání vzorků rostlin bylo zjištěno, že se jde o rostliny konopí s obsahem D-9- tetrahdyrokanabinolu. Obviněný muž přiznal, že rostliny pěstoval k výrobě mastí a následné distribuci dalším osobám.

Vrchní komisař z oddělení obecné kriminality v Plzni předal uvedenému muži usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

nprap. Ladmanová Dana

29. října 2021

vytisknout  e-mailem