Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy

DOMAŽLICKO – Kriminalisté TOXI týmu zaznamenali další úspěch, obvinili dva dealery pervitinu. Jeden z nich skončil ve vazbě. 

     Domažličtí kriminalisté zaznamenali další úspěch na úseku potírání drogové kriminality na našem okrese. V rukou zákona skončili dva dealeři drog. Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže a jednačtyřicetileté ženy, které obvinil ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
     Dvaačtyřicetiletý muž minimálně od prosince 2019 do současné doby si obstarával drogu pervitin a ten pak distribuoval dalším osobám v Domažlicích, ale i na jiných místech okresu. Prodal či dal zadarmo množství dávek pervitinu a přišel si tak minimálně na 130 tisíc korun. Jednačtyřicetiletá žena distribuovala pervitin v Domažlicích, Klatovech, Plzni a dalších místech. Přišla si na částku nejméně 43 tisíc korun. V několika případech poskytla drogu za odvoz do Plzně.
     Obviněná žena je stíhána na svobodě. Obviněný muž se výše uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Domažlicích pro stejný zločin v minulosti odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání 4 let nepodmíněně, kdy trest vykonal v listopadu 2019. U tohoto muže kriminalisté spolu se spisovým materiálem doručili státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Soud návrh státního zástupce akceptoval, a tak je stíhán vazebně. Oběma hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Dagmar Brožová
9. července 2020

vytisknout  e-mailem