Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nedovolená výroba a držení OPL

Usilovná práce prachatických kriminalistů dostala výrobce drog za mříže.  

Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů. Sedmadvacetiletého muže ze Sokolova, který se dopustil trestného činu “nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů” spáchaného dílem samostatně a dílem ve spolupachatelství se šestadvacetiletým mužem z Prachatic.

Pervitin.jpg Pervitin.jpg

 

Spousty dnů a nocí pracovali kriminalisté ze Služby kriminální policie na případu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Přesněji řečeno od měsíce srpna 2008 do 14. 11. 2008.

Zkušenosti kriminalistů, jejich precizní práce a úsilí nakonec dospěly k chycení výrobců drog přímo při činu. Dne 14. 11. 2008 došlo k zadržení pachatelů přímo v domě, kde se pervitin vyráběl. Případ byl realizován v obci Svinětice (na Srakonicku). V rodinném domě ve Sviněticích byly zadrženy dne 14. 11. 2008 v 08:30 čtyři osoby při výrobě pervitinu. Následným vyšetřováním a výslechy, bylo zjištěno, že dvě osoby z těchto čtyř se na výrobě a distribuci nepodílely, byly pouze konzumenty, tudíž jsou v současné době pro účely trestního řízení brány jako svědci. Dále byla kriminalisty zajištěna varna, pervitin a větší množství marihuany.

Kdo tedy nezákoné činy prováděl.

Sedmadvacetiletý muž ze Sokolova ve výše uvedeném období nejméně ve řech případech vyrobil blíže neupřesněné množství metamfetaminu (pervitinu), přičemž jej sám dále distribuoval dosud neustanoveným osobám v okrese Prachatice. Nejméně v 15-ti případech jej předal dvaadvacetileté ženě z Prachaticka. Jedná se o osbou, která je prachatickým kriminalistům již dobře známá. Již v měsíci květnu tohoto roku byl tento muž zadržen pro stejný trestný čin a byl v té době v podmínce taktéž za výrobu a distribuci drogy. Avšak za protiprávní jednání z května mu byl Okresním soudem opět uložen podmíněný trest.

Marihuana.jpg Marihuana.jpg

 

Šestadvacetiletý muž z Prachatic se na výrobě v den zadržení také podílel, a proto byl obviněn z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů spáchaného ve spolupachatelství a je stíhán na svobodě.

Prachatičtí kriminalisté podali návrh na vzetí do vazby sedmadvacetiletého muže a následující den (15. 11. 2008) byl obviněný do Vazební věznice České Budějovice.

Kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování případ nadále vyšetřují.

 

vytisknout  e-mailem