Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů

Kriminalisté dopadli mladého muže, který v Prachaticích prodával sušené konopí. 

Prachatičtí kriminalisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu “Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů” pětadvacetiletému muži z Prachatic.

Obviněný muž je podezřelý, že od počátku roku 2008 do měsíce září letošního roku prodal na různých přesně nezjištěných místech na území města Prachatice části sušených rostlin konopí nejméně třem osobám. Šetřením kriminalisté zjistili, že těmto třem osobám prodal nejméně v jednadvaceti případech části sušené rostliny konopí s blíže neurčeným obsahem účinné látky delta-9-THC, kdy v každém jednotlivém případě podal sušené konopí o hmotnosti nejméně 1 gram. Dále jedné z osob nabídl nejméně v deseti případech vlastní sušené rostliny konopí ke společnému kouření.
Dále policitsté Okresního ředitelství PČR Prachatice při domovní prohlídce u obviněného nalezli sušené konopí. Toto pachatel přechovával z části pro sebe a z části za účelem dalšího prodeje. Jednalo se o sušené vrcholové části rostliny konopí a jemnou drť z vrcholových částí rostliny konopí o celkové hmotnosti 57 gramů s koncentrací účinné látky rostliny konopí delta-9-THC.

Trestní stíhání pětadvacetiletého muže bylo zahájeno na podkladě skutečností zjištěných v rámci vyšetřování a obviněný je stíhán na svobodě. Další vyšetřování provádí Skupina kriminální policie a vyšetřování.

vytisknout  e-mailem