Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedostatek sebeovládání ho dovedl až za zdi věznice

ZLÍNSKO: Napadal svou milou, hrozí mu deset let za mřížemi. 

Policejní komisař z oddělení obecné kriminality ze Zlína obvinil třiatřicetiletého, dosud netrestaného muže z obce na Kroměřížsku ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z trestných činů nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a krádež. Soudce okresního soudu akceptoval návrh na jeho umístění do vazby. V případě odsouzení hrozí muži až desetiletý trest odnětí svobody.

Obviněný muž v jedné z městských částí Zlína poslední srpnový den několikrát napadl svou o dva roky starší přítelkyni. Po vzájemné hádce žena odešla ze společně obývaného domu, muž ji však doběhl, chytil za vlasy, tahal ji po zemi a kopal do nohy a do rukou. Odcizil jí batoh, v němž měla peněženku a oblečení a odešel domů. Tam vzal sekyru, vrátil se za svou milou, chytil ji zezadu a sekeru jí přiložil ke krku. O sekeru se začali přetahovat, žena mu ji vytrhla z ruky, odhodila a utekla. Muž ji opět dostihl, chytil za vlasy a kopal do nohou až do okamžiku, kdy ho okřikli náhodní svědci, kteří zároveň zavolali na policii. Agresor utekl, ale policisté z Fryštáku ho následující den našli na půdě cizího domu, kde se vydával za někoho jiného. 

K podobnému násilí se stejný muž snížil o pár týdnů později ve Zlíně, Malenovicích, v zaparkovaném osobním vozidle jeho přítelkyně. Po vzájemné rozepři ji chytil za vlasy a kopal do obličeje. Napadání nechal až v okamžiku, kdy kolemjdoucí muž otevřel dveře vozidla a útočníka okřikl. Ten své družce způsobil zranění, s nímž byla ošetřena v nemocnici, a jen shodou šťastných náhod nedošlo ke zranění, jež by ohrozilo její život. Před příjezdem záchranářů agresor z místa utekl. Zanedlouho ho dohledali policisté z pohotovostního a eskortního oddělení a převezli ho do policejní cely, odkud po dvou dnech putoval rovnou do vazební věznice.

6. října 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem