Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nedodržel nařízenou trasu

Nový Jičín - dopravní policisté kontrolovali řidiče, který sice měl povolení pro přepravu nadměrného nákladu, ovšem nedodržel stanovenou trasu 

V pondělí 23. května 2022 večer v rámci běžného výkonu služby zaznamenali dopravní policisté v katastru Nového Jičína projíždějící nákladní soupravu s nadměrným nákladem. Shodou okolností oba policisté jsou členy týmu KAMION. Řidiče nákladní soupravy, který od obce Hodslavice mířil na nájezd na silnici I. třídy č. 48, zastavili ke kontrole. Přeměřením návěsu převážejícího dřevěné hranoly zjistili, že celková délka je překročena o téměř 11 m. Z předložených dokladů bylo patrné, že povolením pro přepravu takto dlouhého nákladu řidič disponuje, ovšem nedodržel stanovenou  trasu, která byla rozhodnutím Ministerstva dopravy České republiky nařízena. Policisté dále zjistili, že řidič porušil také sociální předpisy. Nevedl záznamy o době řízení, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku.

V příkazním řízení mu policisté uložili pokutu ve výši 15 000 korun. Postihu se nevyhne ani provozovatel vozidla. Podezření ze spáchání přestupků v souvislosti s nedodržením stanovené trasy a porušením sociálních předpisů bylo předáno příslušným úřadům k projednání. Aby řidič mohl pokračovat v jízdě, musí být na ministerstvu dopravy České republiky vyřízeno nové povolení pro přepravu nadrozměrného nákladu, ve kterém bude trasa znovu nařízená s ohledem na vyjetí soupravy z místa, kam původně vlastně vůbec zajet neměla.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
25. 5. 2022

Odkazy do noveho okna

Nadrozměrný náklad

Nadrozměrný náklad 

Detailní náhled

Měření nadrozměrného nákladu

Měření nadrozměrného nákladu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem