Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nedělní rozjezd se obešel bez problémů

KRAJ VYSOČINA: Policisté nemuseli řešit žádné výtržnosti ani nehody 

V neděli 3. července skončilo Mistrovství světa horských kol MTB, které probíhalo ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě od středy 29. června. Ani v průběhu posledního dne šampionátu policisté nemuseli řešit žádné mimořádné události.

Policisté v rámci bezpečnostního opatření v průběhu nedělního dopoledne přijali oznámení o nálezu peněženky. Pánská peněženka s doklady a dalšími osobními věcmi byla nalezena krátce před jedenáctou hodinou dopoledne uvnitř areálu Vysočina Arény. Peněženka s celým obsahem byla v pořádku navrácena jejímu majiteli.

Dopravní policisté v neděli dohlíželi při příjezdu návštěvníků na plynulost provozu a zejména u parkovišť bylo z jejich strany zapotřebí řídit provoz, aby parkování proběhlo bez dopravních komplikací. Řidiči byli ale velmi ukáznění a dbali pokynů pořadatelů a policistů. Na příjezdových trasách se vzhledem k vysokému počtu návštěvníků před začátkem závodů tvořily kolony vozidel.  Nemuseli jsme ale řešit žádnou dopravní nehodu ani jinou mimořádnou událost v dopravě. Také parkování se obešlo bez problémů.

Policejní hlídky pořádkové policie a kriminalisté v průběhu nedělního programu dohlížely na veřejný pořádek zejména uvnitř a v blízkosti arény, a také v místech určených pro parkování vozidel a v kempech tak, aby zde nemohlo docházet k páchání zejména majetkové trestné činnosti.  Návštěvníci mistrovství světa se v průběhu celého šampionátu chovali velice ukázněně a policisté nemuseli na úseku veřejného pořádku zasahovat.

Po skončení závodů dopravní policisté opět obsadili všechna strategická místa v blízkosti parkovacích ploch, a také komunikace, po kterých vozidla odjížděla z areálu. I přesto, že se nedělního klání zúčastnilo na 25 000 návštěvníků, kteří ve většině případů přijeli do Nového Města na Moravě autem, také rozjezd fanoušků se obešel bez výraznějších komplikací. Na odjezdových trasách se ve všech směrech sice tvořily kolony, ale řidiči byli trpěliví a ukáznění, a tak jsme ani v podvečer nemuseli vyjíždět k žádné dopravní nehodě ani jiné mimořádné události. Na dopravu dohlížel včera odpoledne ze vzduchu také vrtulník Letecké služby Policie České republiky.

„Z pohledu policie se právě skončené mistrovství světa zařadilo svým rozsahem a počtem návštěvníků k nejvýznamnějším sportovním akcím v našem kraji. Jsem rád, že se nám podařilo v rámci připraveného bezpečnostního opatření zamezit páchání trestné činnosti a že jsme preventivním působením našich hlídek v místě konání mistrovství dokázali ochránit životy, zdraví a majetek občanů. Nezastupitelnou roli měli v rámci opatření také policisté, kteří dohlíželi na plynulost v dopravě. Všichni policisté zařazeni do bezpečnostního opatření postupovali při výkonu služby profesionálně a náleží jim za to naše uznání,“ zhodnotil  ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Radek Malíř.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

4. červenec 2016

vytisknout  e-mailem