Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nedělní opatření proběhlo bez problémů

BŘECLAV: Policisté od rána dohlíželi na bezpečnost a veřejný pořádek. 

Jihomoravští policisté se od časného rána soustředili na zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti v ulicích Břeclavi, kam bylo na dnešní den oznámeno hned několik akcí. Kolem poledne se na prostranství před břeclavským nádražím sešlo několik stovek účastníků avizovaných pochodů. Ještě předtím, než první část průvodu vyšla na svou trasu, policisté zjistili, že jeden z účastníků shromáždění u sebe má obušek. Tím, že měl muž u sebe předmět, se kterým lze způsobit druhým ublížení na zdraví, dopustil se přestupku proti právu shromažďovacímu. Muž s policisty spolupracoval, obušek dobrovolně vydal a policisté mají zjištěnou jeho totožnost. Přestupek s ním budou řešit po skončení akce. Po jednom z kontrolovaných účastníků shromáždění bylo vyhlášeno pátrání, policisté jej proto předvedli na obvodní oddělení.
 
Před třináctou hodinou se průvod místních vydal na oznámenou trasu pochodu. Průvod příznivců pravice je následoval o několik minut později. Obě skupiny došly na Náměstí T.G.M., kde představitelé jednotlivých uskupení přednesli několik projevů. Celkem se do pochodů zapojily téměř dvě tisícovky lidí, z nichž drtivá většina byla z řad místních obyvatelů; příznivců krajní pravice pak bylo kolem stopadesáti.
 
Do bezpečnostního opatření jsme nasadili tři stovky policistů, včetně antikonfliktního týmu. Zúčastnili se i kolegové ze sousedních krajů, situaci ve městě monitoroval vrtulník. K dispozici jsme také měli speciální monitorovací vozidlo vybavené kamerovým systémem k zaznamenávání případného protiprávního jednání účastníků.
V souvislosti s konáním shromáždění nedošlo k žádnému zranění účastníků nebo policistů, ani k poškození majetku.
 
 
 
mjr. Petra Vedrová, 22. 4. 2012, 16:30 hodin

vytisknout  e-mailem