Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nedejte jim šanci. Zabezpečte se!

ÚSTECKÝ KRAJ – Jak zabezpečit nejen chaty a chalupy před nezvanými hosty? 

Stejně jako minulý týden se i dnes policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje zaměřili na šíření osvěty mezi dovolenkáři v rámci kampaně „Zabezpečte se!“. 

Policejní psovod spolu s krajským preventistou navštívili obec Klíny a její okolí, kde přítomným starousedlíkům, chatařům a chalupářům předali informační leták plný cenných rad a doporučení k předcházení vloupání nejen do rekreačních objektů.

Vhodné je například nabudit i v nepřítomnosti dojem obydlené domácnosti, instalovat venkovní pohybové senzory, využití samospouští televize, nastavení spínače světel nebo Vám soused může občas vybrat poštovní schránku. Před odjezdem vždy zavřít všechna okna, uschovat všechno nářadí ze zahrady a okolí domu, zkontrolovat uzamčení ostatních nebytových součástí domu a zapnutí alarmu, pokud je jím nemovitost vybavena. Dalšími technologiemi doporučenými k zabezpečení nejen chat a chalup jsou samozřejmě kamerové systémy, pomocí kterých, pak mohou majitelé kontrolovat svou nemovitost i na dálku prostřednictvím mobilního telefonu nebo počítače. V neposlední řadě je na místě pořízení bezpečnostních vchodových dveří s odpovídající zámkovou vložkou a kováním a sjednání vhodného pojištění domácnosti.

Pokud i přes veškerá doporučená a učiněná opatření k vloupání přesto dojte, nevstupujte do objektu a neprodleně volejte linku 158. Pokud jste si vloupání všimli později, na nic nesahejte, opět volejte tísňovou linku Policie a vyčkejte jejího příjezdu venku. Hlídka po příjezdu Vaši nemovitost zkontroluje, zajistí stopy a vysvětlí Vám další postup řešení situace. Následně je třeba kontaktovat svou pojišťovnou.

V rámci kampaně budou policisté navštěvovat i jiná vytipovaná místa v kraji. Příště je můžete potkat například na Děčínsku.

2. srpna 2023
por. Mgr. Martina Turzová 
oddělení tisku a prevence

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem