Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

Dávejte si pozor na osobní věci. Jak se bránit? Zhledněte video.... 

Ve čtvrtek 2. 6. 2011 Policie České republiky v Trutnově informovala širokou veřejnost o případu, kdy jedna ze zákaznic kosmetického salónu v centru Dvora Králové nad Labem ve středu navečer přišla o peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a platební kartu, které měla uloženy v kabelce, které nevěnovala dostatečnou pozornost.

V průběhu čtvrtečního dne 2. 6. 2011 policisté na Trutnovsku zadokumentovali další dva podobné případy, při kterých se majitelé v dostatečné míře nevěnovali svým osobním věcem a cennostem. První z nich zaprotokolovali vrchlabští policisté. Dosud neznámý zloděj v jednom z místních marketů devětapadesátileté ženě během několika minut odcizil ze zavěšené kabelky na nákupním košíku koženou taštičku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a dvě platební karty. Oběť krádeže v tomto případu vyčíslila škodu na 15 tisíc korun.

Druhým z případů je podobná, ne-li stejná krádež, kterou zadokumentovali policisté ze Dvora Králové nad Labem. V jednom z místních hypermarketů si sedmašedesátiletá zákaznice zavěsila svou tašku na nákupní vozík a pozornost věnovala pouze nabízenému sortimentu. Zloděj v nestřeženém okamžiku z odloženého zavazadla odcizil portmonku, ve které se nacházela finanční hotovost a osobní doklady. V tomto případě poškozená vyčíslila škodu na částku převyšující 10 tisíc korun. Za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachatelům v obou případech shodně trest odnětí svobody až na dva roky.

Policie České republiky tímto opětovně žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali mnohem lepší pozor. Nedávejte zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Zavazadlo, ve kterém se nachází finanční hotovost a jiné cennosti, byste měli mít vždy u sebe a řádně se chránit proti krádeži. Odcizení Vašich osobních věcí a cenností z volně odložené tašky či kabelky je pro zkušeného lapku otázkou několika vteřin. Peněženky a jiné cennosti si v době nákupu raději ukládejte do kapes Vašich oděvních svršků. Tímto preventivním opatřením alespoň částečně znesnadníte kapesním zlodějům jejich „práci“, čímž můžete předejít nejednomu velkému zklamání.
nprap. Udo Ertner
3. 6. 2011

vytisknout  e-mailem