Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci

TRUTNOVSKO-Předcházejme zbytečným krádežím 

Na královédvorské policisty se v pondělí dopoledne 14. 11. 2011 obrátila s žádostí o pomoc pětatřicetiletá žena, která se stala obětí dosud neznámého zloděje. Přivolaná policejní hlídka provedeným šetřením zjistila, že si mladá paní na několik okamžiků před jedním z místních obchodních domů položila svou portmonku na kapotu svého automobilu. Této lehkomyslnosti využil náhodný lapka, který, aniž by si oběť čehokoliv všimla, peněženku s uloženou finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou odcizil. Poškozená vyčíslila škodu na necelé 3 tisíce korun. Za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
Podobný případ, ve kterém sehrála svou roli nepozornost a možná i lehkomyslnost, zaprotokolovali v pondělí navečer 14. 11. 2011 policisté z Vrchlabí. Dosud neznámý zloděj za běžného provozu odcizil z nezajištěné pokladny jedné z prodejen v centru Vrchlabí na Pražské ulici finanční hotovost. Majitel obchodu vyčíslil škodu na necelých 10 tisíc korun. V tomto případě hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky každý den zaprotokoluje několik desítek drobných krádeží, které mají podobný, ne-li stejný scénář. Opětovně tímto žádáme všechny občany, aby si na své osobní věci dávali mnohem lepší pozor. Myslete na to, že krádež volně odložené peněženky, finanční hotovosti, mobilního telefonu či jiného předmětu je pro náhodného zloděje otázkou několika vteřin.
nprap. Udo Ertner
15. 11. 2011
 

vytisknout  e-mailem