Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům!

Z nákupního vozíku v obchodním domě zmizela zavěšená kabelka. 

     Kladenští policisté opětovně upozorňují občany, aby byli obezřetní a chránili si svůj majetek před krádeží  v obchodních domech. Nenechavci vždy vyčkávají na chvilku nepozornosti nakupujících osob a v nestřeženém okamžiku je okradou. Nikdy neponechávejte své kabelky, batohy a ostatní  příruční  desky bez nepovšimnutí v nákupních košících nebo někde odložené. Zloději jsou velmi bystří a nenechají si ujít okamžik, kdy jste zabráni do nákupu a umí tuto vaši nepozornost velmi dobře využít ve svůj prospěch. Jako příklad uvádíme dva případy, ke kterým došlo v posledních dnech v Kladně.

     Dne 9. července v odpoledních hodinách odcizil neznámý pachatel v obchodním domě v Kladně v Americké ulici kabelku, která byla volně zavěšená na nákupním vozíku. Poškozené 45 leté ženě z Kladenska vznikla odcizením škoda ve výši 10 200,-Kč a dále časová újma, neboť  s kabelkou zmizel nejen mobilní telefon, kosmetika, ale i svazek klíčů a především doklady, jak osobní, tak i od vozidla.

     K dalšímu případu krádeže došlo téhož dne, tentokrát v obchodním domě v Kladně v Italské ulici. V době mezi 13. až 14.30 hodin zde při nákupu odcizil neznámý pachatel finanční hotovost, doklady a 4 kreditní karty z kabelky, kterou měla poškozená 58 letá žena přes rameno. Způsobená škoda činila 11 100,-Kč a opět časovou újmu,kdy bylo třeba okamžitě zablokovat kreditní karty a nechat zhotovit nové doklady.

     Oba případy policisté prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

vytisknout  e-mailem